Ισπανία: Πρόωρες εκλογές στις 23/7 μετά την ήττα Σάντσεθ

Σε πρόωρες γενικές εκλογές στις 23 Ιουλίου, μετά τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών της Κυριακής θα πάει η Ισπανία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας σημείωσε σήμερα (29/5): «Αναλαμβάνω προσωπική ευθύνη για τα αποτελέσματα και πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να ανταποκριθούμε και να υποβάλουμε τη δημοκρατική μας εντολή στη λαϊκή βούληση».

Πιο συγκεκριμένα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρωθυπουργού

Πέδρο Σάντσεθ υπέστη βαριά ήττα τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στην Ισπανία.

Ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος (PP), της δεξιάς αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό, έκανε αμέσως λόγο για «νέο πολιτικό κύκλο». Το PP έκανε χθες «γιγαντιαίο βήμα» στον δρόμο που αναμένεται να οδηγήσει τον κ. Φεϊχό στον θώκο του πρωθυπουργού στα τέλη του 2023, πλειοδότησε ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Ανδαλουσίας, ο Χουάν Μανουέλ Μορένο Μπονίγια, ηγετικό στέλεχος της ισπανικής δεξιάς.

Εκτός του PP, το κόμμα Vox, με πάνω από 1,5 εκατομμύριο ψήφους στις δημοτικές εκλογές (7,19%), διπλασίασε το ποσοστό του μέσα σε τέσσερα χρόνια κάνοντας θεαματικά είσοδο σε αρκετά τοπικά κοινοβούλια.

Οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν νίκη της δεξιάς στις διπλές χθεσινές εκλογές.

ΙσπανίαεκλογέςΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ
Keywords
Τυχαία Θέματα