ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά Πεσκόφ και 8 Ρώσων ολιγαρχών

23:14 3/3/2022 - Πηγή: Reporter

Ο Λευκός Οίκος επιβάλει νέες κυρώσεις σε μια σειρά από Ρώσους ολιγάρχες και στον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ επειδή «εξακολουθούν να στηρίζουν» τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν «παρά τη βάναυση εισβολή στην Ουκρανία».

Στις κυρώσεις συγκαταλέγεται ο Ρώσος μεγιστάνας Αλισέρ Ουσμάνοφ, ο ιδρυτής της ρωσικής εταιρείας εξόρυξης Metalloinvest. Οι υπόλοιποι είναι ο Νικολάι Τοκάρεφ, πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της ενεργειακής εταιρείας Transneft, οι αδελφοί Μπόρις και Αρκάντι Ρότενμπεργκ, μιας ισχυρής οικογένειας προσκείμενης στον Πούτιν, ο Σεργκέι

Τσεμέζοφ, ο επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας Rostec, ο Ιγκόρ Σουβάλοφ, διευθυντής της αναπτυξιακής τράπεζας VEB και ο Εβγκένι Πριγκόζιν, άλλος στενός σύμμαχος του Πούτιν.

Σύμφωνα με το CNN τα ονόματα στα οποία επιβάλλονται οι κυρώσεις είναι:

-Νικολάι Τοκάρεφ (μαζί με τη σύζυγό του Γκαλίνα, την κόρη του Μάγια και τις δύο εταιρείες αγοράς πολυτελών ακινήτων του)

-Μπόρις Ρότενμπεργκ (μαζί με τη σύζυγό του Καρίνα και τους γιους του Ρομάν και Μπόρις)

-Αρκάντι Ρότενμπεργκ (μαζί με τους γιους του Πάβελ και Ιγκόρ και την κόρη Λίλια)

-Σεργκέι Σεμέζοφ (μαζί με τη σύζυγό του Γεκατερίνα, τον γιο του Στανισλάβ και τη θετή κόρη του Αναστασία)

-Ιγκόρ Σουβάλοφ (μαζί με τις πέντε εταιρείες του, τη σύζυγό του Όλγα, τον γιο του Evgeny και την εταιρεία και το τζετ του, και την κόρη του Μαρία και την παρέα της)

-Γεβγένι Πριγκόζιν (μαζί με τις τρεις εταιρείες του, τη σύζυγό του Πολίνα, την κόρη του Λιουμπόφ και τον γιο του Πάβελ)

-Νμτίτρι Πεσκόφ, γραμματέας Τύπου του Πούτιν

-Αλίσερ Ουσμάνοφ (Το σούπερ γιοτ του, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο μόλις κατασχέθηκε από τη Γερμανία, και το ιδιωτικό του τζετ, ένα από τα μεγαλύτερα ιδιόκτητα αεροσκάφη της Ρωσίας).

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, το υπουργείο Οικονομικών της χώρας θα επιβάλει επίσης κυρώσεις σε άτομα που εμπλέκονται με την «παραπληροφόρησης της Ρωσίας». Αυτό περιλαμβάνει το SDN Strategic Culture Foundation και τα σχετικά καταστήματα Odna Rodyna, Rhythm of Eurasia και Journal Kamerton. SouthFront, SDN InfoRos, New Eastern Outlook, Oriental Review, United World International, και Geopolitical.

CNNΝΤΜΙΤΡΙ ΠΕΣΚΟΦΠουτινΑλίσερ ΟυσμάνοφΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα