«Διορθώνουν» οι traders στην αγορά κρυπτονομισμάτων

23:14 3/3/2022 - Πηγή: Reporter

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν σήμερα (3/3) τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα στον κόσμο, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη τους. Φαίνεται, επίσης, ότι οι απόψεις διίστανται σχετικά με τη δυναμική των κρυπτονομισμάτων σε περιόδους κρίσης, όπως είναι ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας.

Μερικά από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο παραμένουν στη Ρωσία, αποδυναμώνοντας τις δυτικές προσπάθειες απομόνωσης της Μόσχας μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Επιπλέον, πολλά από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια

στον κόσμο -συμπεριλαμβανομένης της Binance, αλλά και των Kraken και Coinbase που εδρεύουν στις ΗΠΑ- έχουν σταματήσει να απαγορεύουν τις συναλλαγές στους Ρώσους πελάτες, παρά τις εκκλήσεις της ουκρανικής κυβέρνησης.

Αρκετοί αναλυτές «βλέπουν» τα κρυπτονομίσματα ως ένα μέσο αντιστάθμισης του πληθωρισμού. Πάνω σε αυτή την άποψη στηρίζουν την πρόβλεψη ότι το bitcoin θα ενισχυθεί περαιτέρω από την ρωσική εισβολή, αλλά και την επακόλουθη αύξηση του πετρελαίου. Δύο συνθήκες που τροφοδοτούν την «εκτόξευση» του πληθωρισμού. Ωστόσο, οι επενδυτές δείχνουν να νιώθουν πιο άνετα με τον χρυσό, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει σε απόδοση το bitcoin από τις αρχές του έτους.

Στις συναλλαγές της Πέμπτης, το bitcoin υποχωρεί κατά 3,84% στα 42.141,2 δολάρια και το ethereum κινείται χαμηλότερα κατά 3,96% στα 2.815 δολάρια.

Το binance coin σημειώνει πτώση 1,65% στα 400,28 δολάρια, το Terra Luna χάνει 1,42% στα 88,6986 δολάρια, το cardano καταγράφει απώλειες 4,01% στα 0,8972 δολάρια και το solana διολισθαίνει 6,05% στα 94,767 δολάρια.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣκρυπτονομίσματαεπενδυτέςανταλλακτήριαπληθωρισμόςχρυσός
Keywords
Τυχαία Θέματα