ΗΠΑ: Επιχορηγήσεις μαμούθ σε εταιρείες κατασκευής ημιαγωγών

Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να ανακοινώσουν έως το τέλος Μαρτίου μεγάλες επιχορηγήσεις για τα εργοστάσια παραγωγής τσιπ, ανοίγοντας το δρόμο για τη διάθεση δισεκατομμυρίων δολαρίων στους κατασκευαστές ημιαγωγών.

Οι επιδοτήσεις -που πρόκειται να δοθούν στην Intel Corp. και σε άλλους κατασκευαστές τσιπ - αποτελούν κεντρικό στοιχείο του νόμου «για τα τσιπ και την επιστήμη» του 2022, ο οποίος προέβλεπε άμεσες επιχορηγήσεις 39 δισεκατομμυρίων

δολαρίων για την αναζωογόνηση της αμερικανικής παραγωγής, γράφει το Bloomberg.

Η Intel έχει πει ότι οι επιχορηγήσεις θα καθορίσουν το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει σε έργα επέκτασης, όπως μιας προγραμματισμένης εγκατάστασης στο Οχάιο που θα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Οι ξένοι κατασκευαστές τσιπ όπως η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. και η Samsung Electronics Co. αναμένεται επίσης να λάβουν ένα μέρος των κεφαλαίων, ώστε να χρηματοδοτήσουν τη δημιουργία εργοστασίων στις ΗΠΑ.

Για τους κατασκευαστές τσιπ, οι επιχορηγήσεις θα βοηθήσουν να μετριαστεί ο οικονομικός αντίκτυπος της κατασκευής κτιριακών εγκαταστάσεων που μπορεί να κοστίσουν έως και 30 δισεκατομμύρια δολάρια και να είναι παρωχημένες μέσα σε μια δεκαετία. Οι εταιρείες ημιαγωγών έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν περισσότερα από 230 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, πολλές με τη ρητή προϋπόθεση την κρατική υποστήριξη.

#ΗΠΑ #ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ #ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ_ΗΜΙΑΓΩΓΩΝ #τσιπ
Keywords
Αναζητήσεις
ipa-epichorigiseis-mamouth-se-etaireies-kataskevis-imiagogon.htm
Τυχαία Θέματα