Ο Μητσοτάκης θέλει... να προλάβει τα μπλόκα-Σύσκεψη για τους αγρότες

Οι Έλληνες αγρότες έχουν προαναγγείλλει πως σκοπεύουν να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλει να... προλάβει τα μπλόκα και το κλείσιμο των δρόμων.

Ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη το πρωί της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου η κυβέρνηση να ικανοποιήσει κάποια από τα αιτήματα των αγροτών και να τους καθησυχάσει.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 18:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, για τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, μεταξύ

άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος.

Στη σύσκεψη θα εξεταστούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για νέες παρεμβάσεις, για να «τρέξουν» τα μέτρα στη Θεσσαλία, καθώς και να διασφαλιστεί ότι οι δρόμοι δεν θα κλείσουν. Στο τραπέζι αναμένεται να βρεθεί και η Agrotica που ξεκινά 1η Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι αγρότες αντιδρούν στο αυξημένο κόστος παραγωγής, στις αυξημένες τιμές ενέργειας αλλά και στις αυξήσεις των τιμών στα γεωργικά εφόδια με την κυβέρνηση να επισημαίνει ότι οι παρεμβάσεις την τελευταία τετραετία είχαν σαφή αντίκτυπο τόσο για τη μείωση της μείωσης της φορολογίας των αγροτών, των ασφαλιστικών τους εισφορών, της μείωσης του ΦΠΑ σε ζωοτροφές και λιπάσματα όπως και της θέσπισης νέων προγραμμάτων με ευρωπαϊκούς πόρους.

Προφανώς, αυτές δεν αρκούν και πολλές αποζημιώσεις έχουν κολλήσει στη γραφειοκρατία. Οι πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία δεν έχουν λάβει ακόμα τα ποσά που τους έχουν υποσχεθεί και προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι υπό αντίξοες συνθήκες και χωρίς επαρκή βοήθεια.

#μπλόκα #αγροτες #Κυβέρνηση #Μητσοτακης
Keywords
Αναζητήσεις
o-mitsotakis-thelei-na-prolavei-ta-bloka-syskepsi-gia-tous-agrotes.htm
Τυχαία Θέματα