ΗΠΑ: Ενισχύουν την στρατιωτική παρουσία στη Μέση Ανατολή

Σε περαιτέρω αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, διπλασιάζοντας τις προσπάθειες που ανακοίνωσε τον Μάιο για να αντιμετωπίσει την «απειλή του Ιράν».

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, το Πεντάγωνο ήδη ανέπτυξε την άνοιξη επιπλέον 14.000 στρατιωτικούς, οι οποίοι προστέθηκαν στους περίπου 70.000 οι οποίοι σταθμεύουν στην περιοχή για να «εγγυώνται την ασφάλεια της».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές τις οποίες

δεν κατονομάζει, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενδέχεται να κάνει επίσημες ανακοινώσεις για το ζήτημα εντός του τρέχοντα μήνα. Όταν επικοινώνησε μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο, το Πεντάγωνο αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Πέραν άλλων 14.000 επιπλέον στρατιωτικών, το Πεντάγωνο ενδέχεται επίσης να αναπτύξει στην περιοχή δεκάδες ακόμη πολεμικά πλοία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ανάπτυξη των ενισχύσεων αυτών έχει σκοπό να αποτραπεί μια επίθεση του Ιράν εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή. Τους τελευταίους μήνες η Ουάσινγκτον έχει επιρρίψει ευθύνες για διάφορα επεισόδια και επιθέσεις στο Ιράν.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ρουχανί, διαβεβαίωσε πως η Ισλαμική Δημοκρατία παραμένει «διατεθειμένη να συζητήσει» με την Ουάσινγκτον, με προϋπόθεση την άρση των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης.

Λευκος ΟίκοςΝτόναλντ ΤραμπΙράνΠεντάγωνο
Keywords
Τυχαία Θέματα