Η σημαντικότερη συμβουλή καριέρας από τον Μπαράκ Ομπάμα

«Ανησύχησε για το τι θέλεις να κάνεις, όχι για το ποιος θέλεις να γίνεις». Αυτή ήταν η κορυφαία συμβουλή του Μπαράκ Ομπάμα προς τον Ανίς Ραμάν, που εργαζόταν ως συντάκτης των ομιλιών του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Πριν από την πολιτική του σταδιοδρομία, ο Ομπάμα ξεκίνησε από την κοινοτική οργάνωση στο Σικάγο. Μπορεί να μην ξεκίνησε την καριέρα του θέλοντας να γίνει πρόεδρος, αλλά «ήθελε να οικοδομήσει κοινότητες με διαφορετικό τρόπο», λέει ο Ραμάν στο CNBC, «και

αυτό τον οδήγησε στο μονοπάτι που τον οδήγησε τη στιγμή που έγινε πρόεδρος».

Αντί να σκέφτεστε τον τίτλο των ονείρων σας, ο Ραμάν συνιστά να σκέφτεστε τον αντίκτυπο που θέλετε να προκαλέσετε μέσω της εργασίας σας και τις δεξιότητες που θα χρειαστείτε για να το πετύχετε. Στη συνέχεια, αξιολογήστε αν ορισμένες θέσεις εργασίας ή εργοδότες θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε αυτές τις δεξιότητες για να επιτύχετε τους στόχους σας.

Ο Ραμάν, ο οποίος είναι πλέον αντιπρόεδρος και ειδικός εργατικού δυναμικού στο LinkedIn, λέει ότι η συμβουλή αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τους νέους επαγγελματίες σήμερα, οι οποίοι μπορεί μια μέρα να καταλήξουν σε ρόλους που δεν υπάρχουν ακόμη.

Οι συμβουλές καριέρας του Ραμάν είναι οι εξής:

Από την ηλικία των 20 έως των 35 ετών, μάθετε τις βασικές σας δεξιότητες με βάση τα πράγματα που σας ενθουσιάζουν, στα οποία είστε καλοί και στα οποία θέλετε να γίνετε καλύτεροι. Από την ηλικία των 35 έως 45 ετών, χρησιμοποιήστε τις μοναδικές σας δεξιότητες και εφαρμόστε τις σε ένα θέμα εξειδίκευσης. Αυτό μπορεί να είναι συγκεκριμένο για έναν τομέα, όπως η υγειονομική περίθαλψη, ή ένα ευρύτερο θέμα, όπως οι «οικονομικές ευκαιρίες». Τέλος, στην ηλικία των 45 ετών και μετά, σκεφτείτε τι είδους αντίκτυπο θέλετε να έχετε στον οργανισμό που εργάζεστε, αλλά και στον κόσμο.

Αυτό το πλαίσιο είναι ο «ασφαλέστερος» τρόπος για μια μακροχρόνια καριέρα, λέει ο Ραμάν, «επειδή μπορείτε να ελέγξετε όλους αυτούς τους μοχλούς, αλλά όχι τον τίτλο της εργασίας σας. Μπορεί να θέλετε να γίνετε αντιπρόεδρος για κάτι κάπου, αλλά δεν μπορείτε να ελέγξετε τίποτα από αυτά, και αυτή η θέση μπορεί να μην υπάρχει καν σε 20 χρόνια».

Ο Ανίς Ραμάν έχει διαγράψει μία επαγγελματική πορεία που ο ίδιος αποκαλεί «τεθλασμένη γραμμή», καθώς έχει εργαστεί ως πολεμικός ανταποκριτής του CNN, επικεφαλής οικονομικών επιπτώσεων στο Facebook και συντάκτης ομιλιών του προέδρου Ομπάμα. Αυτό σημαίνει πως δεν ακολούθησε μία γραμμική πορεία, αλλά θέσεις που είχαν ένα συνδετικό κρίκο. «Οι τίτλοι εργασίας μου, ως καριέρα, δεν βγάζουν νόημα», λέει, «αλλά οι δεξιότητές μου σε κάθε περίπτωση αφορούσαν την αφήγηση ιστοριών και τη δημιουργία συνεργασιών» γύρω από τις οικονομικές ευκαιρίες.

#ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ_ΚΑΡΙΕΡΑΣ #Ομπαμα #συντάκτης #LinkedIn #ΑΝΙΣ_ΡΑΜΑΝ
Keywords
Αναζητήσεις
i-simantikoteri-symvouli-karieras-apo-ton-barak-obama.htm
Τυχαία Θέματα