Διεθνής κατακραυγή για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές

Κυβερνήσεις και αξιωματούχοι ανά τον κόσμο καταδικάζουν τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, οι οποίες εξασφάλισαν στον Βλαντιμίρ Πούτιν μια σαρωτική νίκη και μια ακόμη εξαετή θητεία στο αξίωμα, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα της Κυριακής.

Εκπρόσωπος συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου

«Οι εκλογές προφανώς δεν είναι ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες, δεδομένου

ότι ο κ. Πούτιν φυλάκισε πολιτικούς αντιπάλους και εμπόδισε άλλους να θέσουν υποψηφιότητα εναντίον του».

Πρόεδρος Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι

«Αυτές τις ημέρες, ο Ρώσος δικτάτορας προσομοιώνει άλλη μία εκλογική διαδικασία. Είναι σαφές ότι είναι άρρωστος για την εξουσία και κάνει τα πάντα για να κυβερνήσει για πάντα».

Δεν υπάρχει καμία νομιμότητα σε αυτή την απομίμηση εκλογών και δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό το πρόσωπο θα πρέπει να δικαστεί στη Χάγη. Αυτό είναι που πρέπει να διασφαλίσουμε».

ΥΠΕΞ Γερμανίας

«Οι ψευδοεκλογές στη Ρωσία δεν είναι ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες, το αποτέλεσμα δε θα εκπλήξει κανέναν. Η διακυβέρνηση του Πούτιν είναι αυταρχική, βασίζεται στη λογοκρισία, την καταστολή και τη βία. Οι «εκλογές» στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας είναι άκυρες και μια ακόμη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

ΥΠΕΞ Βρετανίας

«Με την παράνομη διεξαγωγή εκλογών στο ουκρανικό έδαφος, η Ρωσία αποδεικνύει ότι δεν ενδιαφέρεται να βρει έναν δρόμο προς την ειρήνη. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στους Ουκρανούς που υπερασπίζονται τη δημοκρατία τους».

ΥΠΕΞ Πολωνίας

«Από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκαν οι λεγόμενες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία. Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες ακραίας καταστολής κατά της κοινωνίας, καθιστώντας αδύνατη την ελεύθερη, δημοκρατική επιλογή».

#ρωσικές_εκλογές #ΝΙΚΗ_ΠΟΥΤΙΝ #ΔΙΕΘΝΗΣ_ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ
Keywords
Αναζητήσεις
diethnis-katakravgi-gia-tis-rosikes-proedrikes-ekloges.htm
Τυχαία Θέματα