Η Αθήνα χειρότερη πόλη για τους ψηφιακούς νομάδες

Η Αθήνα αναδείχθηκε ως η χειρότερη πόλη σε ολόκληρη την Ευρώπη για όσους εργάζονται μέσω τηλεργασίας.

Σύμφωνα με έρευνα της Brother UK για λογαριασμό του Forbes, η Αθήνα κατετάγη τελευταία, ως η χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη για όσους εργάζονται με τηλεργασία, με βαθμολογία 50,34 στα 100. Εκτός από την Αθήνα,

στις 10 χειρότερες πόλεις της Ευρώπης φιγουράρουν επίσης η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα.

Η Αθήνα συγκαταλέγεται στις πρώτες ευρωπαϊκές πόλεις με τη χαμηλότερη κατάταξη στον δείκτη ασφάλειας, σημειώνοντας μόλις 53 ενώ έχει χαμηλή βαθμολογία και στον δείκτη ποιότητας ζωής. Επίσης, συγκεντρώνει 57,5 στον δείκτη υγειονομικής περίθαλψης και μόλις 5,93 στον δείκτη ευτυχίας (σε αυτή την κατηγορία υπάρχει διαφορετικός τρόπος υπολογισμού και όχι το 100).

Για την κατάταξη των πόλεων η Brother UK ανέλυσε τους εξής επτά παράγοντες:

-Ταχύτητα Wi-Fi

-Κόστος ενός διαμερίσματος

-Κόστος ηλεκτρικής ενέργειας

-Ασφάλεια εντός της χώρας

-Ποιότητα ζωής

-Δείκτης υγείας

-Το γενικό κόστος ζωής

Στην κορυφή της λίστας του Forbes βρέθηκε το Λουξεμβούργο. Το Λουξεμβούργο είναι η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη για τηλεργασία. Κατά την έρευνα των πιο περιζήτητων στοιχείων για τους ψηφιακούς «νομάδες», η πόλη του Λουξεμβούργου σημείωσε βαθμολογία 68/100, την υψηλότερη από όλους τους προορισμούς που συμμετείχαν στην έρευνα.

Η πόλη του Λουξεμβούργου κατέλαβε επίσης υψηλή θέση και σε άλλες μετρήσεις που σχετίζονται με τη ζωή εκτός γραφείου. Κατέγραψε εξαιρετική βαθμολογία στον δείκτη της ποιότητας ζωής με 192,9, υψηλό ποσοστό στον δείκτη υγειονομικής περίθαλψης με βαθμολογία 75 και 7,23 στον δείκτη ευτυχίας, που την κρατά στην πρώτη δεκάδα σε αυτήν την κατηγορία.

#Forbes #BROTHER_UK #Digital_nomads #ποιότητα_ζωής #τηλεργασία #Θεσσαλονίκη #Πάτρα
Keywords
Τυχαία Θέματα