Η NYCB εξασφάλισε $1 δισ. για να αποφύγει την κατάρρευση

23:25 6/3/2024 - Πηγή: Reporter

Η New York Community Bancorp ανακοίνωσε την Τετάρτη (6/3) ότι συγκέντρωσε 1 δισ. δολάρια από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του fund Liberty Strategic Capital, που ανήκει στον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin,

αποφεύγοντας μία ενδεχόμενη κατάρρευση.

Η Hudson Bay Capital, η Reverence Capital Partners, η Citadel Securities, άλλοι θεσμικοί επενδυτές και ορισμένα μέλη της διοίκησης της τράπεζας συμμετείχαν επίσης στην επένδυση, σύμφωνα με την NYCB.

Σύμφωνα με το Reuters, η τράπεζα δέχεται πιέσεις μετά την αναπάντεχη πτώση στα έσοδά της το τρίμηνο που έληξε στις 31 Ιανουαρίου, ενώ επιβαρύνεται από τις προβλέψεις που συνδέονται με την έκθεσή της για τον τομέα των εμπορικών ακινήτων.

Η NYCB μείωσε το τριμηνιαίο μέρισμά της κατά 70% για να ενισχύσει τα κεφάλαια και να αντιμετωπίσει αυστηρότερους κανονισμούς στους οποίους υπόκεινται τράπεζες με περιουσιακά στοιχεία 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων και άνω.

Την περασμένη εβδομάδα, η NYCB αποκάλυψε ότι βρήκε «ουσιώδεις αδυναμίες» στους εσωτερικούς ελέγχους που συνδέονται με την αναθεώρηση των δανείων. Παράλληλα, αναθεώρησε την τριμηνιαία ζημιά της σε 10 φορές υψηλότερη απ’ ό,τι είχε δηλώσει προηγουμένως.

#NEW_YORK_COMMUNITY_BANCORP #LIBERTY_STRATEGIC_CAPITAL #Στίβεν_Μνούτσιν #εμπορικά_ακίνητα
Keywords
Αναζητήσεις
i-nycb-exasfalise-1-dis-gia-na-apofygei-tin-katarrefsi.htm
Τυχαία Θέματα
NYCB,