Fed (Beige Book): Ελαφρώς ενισχυμένη η οικονομική δραστηριότητα

23:25 6/3/2024 - Πηγή: Reporter

Η αμερικανική οικονομία έχει επεκταθεί με μέτριο ρυθμό νωρίτερα μέσα στο 2024, ενώ παράλληλα οι καταναλωτές έδειξαν μεγαλύτερη ευαισθησία στην αύξηση των τιμών, ανέφερε η Federal Reserve στην έρευνα Beige Book.

«Η οικονομική δραστηριότητα ενισχύθηκε ελαφρώς, συνολικά, από τις αρχές Ιανουαρίου, με οκτώ περιφέρειες να αναφέρουν ελαφρά έως μέτρια αύξηση της δραστηριότητας, άλλες τρεις να μην αναφέρουν αλλαγή και μία περιφέρεια να σημειώνει ελαφρά χαλάρωση», σημειώνεται

στην έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (6/3).

«Οι καταναλωτικές δαπάνες, ιδιαίτερα σε προϊόντα λιανικής, μειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες», αναφέρει το report και επισημαίνει: «Οι επιχειρήσεις δυσκολεύτηκαν να μετακυλήσουν το υψηλότερο κόστος στους πελάτες τους, οι οποίοι γίνονται όλο και πιο ευαίσθητοι στις αλλαγές των τιμών».

Επιπλέον, το κόστος υλικών για πολλούς κατασκευαστές και κατασκευαστικές εταιρείες μειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

Η απασχόληση στις περισσότερες περιφέρειες συνέχισε να αυξάνεται αλλά με μέτριο ρυθμό. «Συνολικά, η “στενότητα” της αγοράς εργασίας μειώθηκε περαιτέρω, με σχεδόν όλες τις περιφέρειες να υπογραμμίζουν κάποια βελτίωση στη διαθεσιμότητα εργατικού δυναμικού και τη διατήρηση των εργαζομένων», σημειώνεται στην Beige Book.

#FEDERAL_RESERVE #ΜΠΕΖ_ΒΙΒΛΙΟ #αμερικανική_οικονομία
Keywords
Αναζητήσεις
fed-beige-book-elafros-enischymeni-i-oikonomiki-drastiriotita.htm
Τυχαία Θέματα
Fed Beige Book, Ελαφρώς,Fed Beige Book, elafros