Η Kpler εξαγόρασε την ελληνική MarineTraffic και προχωρά στην FleetMon

Στην εξαγορά της MarineTraffic, της ελληνικής ναυτιλιακής πλατφόρμας εντοπισμού πλοίων προχώρησε η βελγική εταιρεία δεδομένων εμπορευμάτων, analytics και στοιχείων αγοράς Kpler.

Η συγκεκριμένη εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο μιας διπλής συμφωνίας, που προβλέπει την απόκτηση και της FleetMon, η οποία επίσης ειδικεύεται στο tracking πλοίων και στα ναυτιλιακά analytics.

Όπως

ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η Kpler «o συνδυασμός αυτών των εταιρειών θα μας βοηθήσει να ξεκλειδώσουμε μεγαλύτερη αξία στο ναυτιλιακό τομέα και να βελτιώσουμε την ποιότητα των προϊόντων, των δεδομένων και των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας.

Η συμφωνία αυτή έρχεται σε μια περίοδο που υπάρχει αυξημένη απαίτηση για νέα ψηφιακά εργαλεία, όπως το να μπορούμε να εντοπίζουμε παγκόσμιες απειλές στη ναυτιλιακή εφοδιαστική αλυσίδα».

Ο Francois Cazor, Διευθύνων Σύμβουλος της Kpler πρόσθεσε: «Η εταιρεία από τη δημιουργία της εστιάζει στον εντοπισμό φορτίων και όχι πλοίων.

Πιστεύουμε πως έχει φτάσει η ώρα να ‘’παντρέψουμε’’τα εμπορεύματα και τη ναυτιλιακή νοημοσύνη σε μια ενιαία πλατφόρμα».

Ακόμα, ο κ. Δημήτρης Μέμος, Διευθύνων Σύμβουλος της MarineTraffic. τόνισε πως«Είμαι πολύ περήφανος για όσα έχει επιτύχει η MarineTraffic όλα αυτά τα χρόνια και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για όσα μπορούμε να επιτύχουμε περαιτέρω ως μέρος της Kpler, μαζί με την ομάδα FleetMon.

Είμαι βέβαιος ότι η συνένωση των προϊόντων μας και της οργανωτικής μας κουλτούρας θα μας οδηγήσει σε νέα σύνορα, προς όφελος των πελατών μας και της κοινότητάς μας.

Ο ολοένα και πιο συνδεδεμένος ναυτιλιακός κόσμος χρειάζεται περισσότερα ψηφιακά εργαλεία και καλύτερα αναλυτικά στοιχεία και εμείς θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος, ο Lars Brandstäter, Διευθύνων Σύμβουλος της FleetMon, συμπλήρωσε ότι «η δημιουργία διαφάνειας για τον ναυτιλιακό κόσμο αποτελεί οδηγό για την δουλειά μας εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Συνδυάζοντας την εμπειρία και την αριστεία των ομάδων των εταιρειών Kpler, MarineTraffic και FleetMon θα προωθήσουμε το ταξίδι της ψηφιοποίησης για τις θαλάσσιες μεταφορές και τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Ας παραμείνουμε ενεργοί, ας παραμείνουμε συνδεδεμένοι».

KplerMARINETRAFFICεξαγορά
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα