Tesla: Αντίποινα στη συνδικαλιστική δράση με απολύσεις στη Νέα Υόρκη

Ως αντίποινα στην πρόθεση των εργαζομένων να δημιουργήσουν ένα συνδικάτο, η Tesla του Έλον Μασκ προχώρησε σε μαζικές απολύσεις χθες (15/2) σε ένα από τα εργοστάσιά της στη Νέα Υόρκη.

Πιο συγκεκριμένα, το συνδικάτο Workers United κατηγόρησε την Tesla ότι απέλυσε παράνομα τους υπαλλήλους «σε αντίποινα για συνδικαλιστική

δράση και να αποθαρρύνει τη ριζοσπαστικοποίηση των υπαλλήλων».

Το συνδικάτο ζήτησε από το συμβούλιο εργασίας να επιδιώξει μια ομοσπονδιακή δικαστική εντολή «για να αποτραπεί η ανεπανόρθωτη καταστροφή των δικαιωμάτων των εργαζομένων που προκύπτουν από την παράνομη συμπεριφορά της Tesla».

«Αυτή είναι μια μορφή συλλογικών αντιποίνων εναντίον της ομάδας εργαζομένων που ξεκίνησε αυτή την οργανωτική προσπάθεια», δήλωσε ο Τζαζ Μπρίζακ, από την Workers United λέγοντας πως οι απολύσεις είναι «σχεδιασμένες για να τρομοκρατούν τους πάντες σχετικά με τις πιθανές συνέπειες της οργάνωσής τους».

Αξιωματούχοι της Tesla, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου Έλον Μασκ και του επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, δεν απάντησαν στις καταγγελίες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες, οι υπάλληλοι από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, έστειλαν ένα email στον Μασκ με την πρόθεσή τους να συνδικαλιστούν. Στο μήνυμα, οι εργαζόμενοι ζητούσαν καλύτερους μισθούς και ασφάλεια στους χώρους εργασίας παράλληλα με λιγότερη πίεση στην παραγωγή.

TeslaαπολύσειςσυνδικάτοΈλον Μασκ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα