Γεωργιάδης: Ύψιστη προτεραιότητα η αύξηση των εμβολιασμών-Έκτακτη ενημέρωση του Υπ.Υγείας

12:19 9/1/2024 - Πηγή: Reporter

Συναγερμό έχει σημάνει η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και γενικότερα των ιογενών λοιμώξεων, με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να τονίζει ότι η αύξηση των εμβολιασμών, ιδιαιτέρως σε ευπαθείς ομάδες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

«Είχα την ευκαιρία να παρευρεθώ σήμερα το πρωί στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Η αύξηση των εμβολιασμών, ιδιαιτέρως στις ευπαθείς ομάδες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα μας», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και συνεχίζει: «Επί τη ευκαιρία κόψαμε και την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα μας. Ευχαριστώ όλα τα μέλη της για την μεγάλες προσπάθειες που καταβάλουν για την Δημόσια Υγεία».

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για την πορεία του κορονοϊού για το πρωί της Τετάρτης (10/1).

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ & Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αναστασία Κοτανίδου θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου αύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, στις 11:30 π.μ., στο Υπουργείο Υγείας (ισόγειο, Αίθουσα Τύπου), σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας».

#Γεωργιάδης #Εμβολιασμοί #κορονοιός #υπουργείο_υγείας
Keywords
Τυχαία Θέματα