Γέλεν: Υπαρκτό το σενάριο κι άλλων τραπεζικών συγχωνεύσεων

23:32 7/6/2023 - Πηγή: Reporter

«Είναι πιθανό κάποιες μικρότερες τράπεζες να ενοποιηθούν περαιτέρω», δήλωσε σήμερα (7/6) η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν.

«Υπάρχει κίνητρο για κάποιες ενοποιήσεις και δεν θα με εξέπληττε αν έβλεπα μερικές στη συνέχεια», είπε η Γέλεν σε συνέντευξή της στο CNBC.

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι δεν θα ήθελε να δει το διαφοροποιημένο τραπεζικό

σύστημα να απειλείται από περαιτέρω ενοποίηση, αλλά θα ήταν κατανοητό δεδομένης της πίεσης στα κέρδη που αντιμετωπίζουν ορισμένες τράπεζες.

Η ίδια πρόσθεσε πως αναμένει «να υπάρξουν ζητήματα» στον τομέα των εμπορικών ακινήτων δεδομένης της μεταβαλλόμενης προσέγγισης στην εργασία. «Έχουμε δει μια πολύ μεγάλη αλλαγή στις στάσεις και τις συμπεριφορές σχετικά με την εξ αποστάσεως εργασία», είπε η Γέλεν και συμπλήρωσε: «Και ειδικά σε ένα περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων. Νομίζω ότι οι τράπεζες προετοιμάζονται σε γενικές γραμμές για κάποιες αναδιαρθρώσεις και δυσκολίες που θα ακολουθήσουν».

Τόνισε, δε, πως τα stress tests των μεγάλων τραπεζών έδειξαν ότι έχουν αρκετά κεφάλαια για να χειριστούν τυχόν ανατροπές. «Η γενική μου άποψη είναι ότι το επίπεδο του κεφαλαίου και της ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό κι ενώ θα υπάρχουν δυσκολίες που σχετίζονται με αυτό, οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σε θέση να χειριστούν την πίεση», είπε.

Τζάνετ Γέλεναμερικανικες τραπεζεςΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΗΠΑ
Keywords
Αναζητήσεις
gelen-yparkto-to-senario-ki-allon-trapezikon-sygchonefseon.htm
Τυχαία Θέματα