Κερδοφορία ρεκόρ για την Trafigura στο εξάμηνο

23:32 7/6/2023 - Πηγή: Reporter

Καθαρά κέρδη 5,5 δισ. δολαρίων σημείωσε η Trafigura το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους, που έληξε στις 31 Μαρτίου, διπλάσιο από το ποσό που κατέγραψε την ίδια περίοδο το 2022.

Η πολυεθνική εταιρεία εμπορίας commodities ανακοίνωσε ότι οι τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του LNG παρουσίασαν ισχυρές επιδόσεις. Η Trafigura έχει

εξασφαλίσει ήδη το 80% των κερδών ολόκληρου του 2022 -7 δισ. δολάρια- που αποτελεί προς το παρόν ρεκόρ, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα μειώθηκαν κατά 23% στα 131 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν στα 8 δισ. δολάρια, από 4 δισ. δολάρια το α’ εξάμηνο του 2022. Ωστόσο, η εταιρεία δεν αναμένει ότι οι εξαιρετικές αποδόσεις και η ανάπτυξή της θα συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό.

Η άνοδος των τιμών, ιδιαίτερα του φυσικού αερίου και του LNG μετά το κλείσιμο των ρωσικών αντλιών, αποδείχθηκε «βάλσαμο» για τους μεγάλους οίκους εμπορίας βασικών αγαθών. Σύμφωνα με το Reuters, η αντίπαλη εταιρεία Vitol ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 15 δισ. δολαρίων για ολόκληρο το 2022.

«Βλέπουμε μια επιστροφή σε πιο φυσιολογικές και πιο ήρεμες συνθήκες της αγοράς. Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι ο ρυθμός ανάπτυξής μας θα επιβραδυνθεί σε σύγκριση με τους προηγούμενους 12 μήνες», δήλωσε ο CFO της Trafigura, Christophe Salmon. «Γνωρίζουμε επίσης ότι υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός “αντίθετων ανέμων”, συμπεριλαμβανομένων των πληθωριστικών πιέσεων, των υψηλότερων επιτοκίων και των συνεχιζόμενων γεωπολιτικών εντάσεων, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη», πρόσθεσε.

TrafiguracommoditiesΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Keywords
Αναζητήσεις
kerdoforia-rekor-gia-tin-trafigura-sto-examino.htm
Τυχαία Θέματα