Φον ντερ Λάιεν: Διεκδικεί και δεύτερη θητεία στην Κομισιόν

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε και επίσημα τη Δευτέρα (19/2) την πρόθεσή της για να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά τις ευρωεκλογές.

H ανακοίνωση έγινε, όπως αναμενόταν, σε συνεδρίαση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Γερμανίας που πραγματοποιήθηκε στο «Konrad-Adenauer-Haus» στο Βερολίνο.

Η υποψηφιότητα θα ανακοινωθεί επισήμως μετά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της κεντροδεξιάς πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο ανήκει το CDU,

η οποία θα λάβει χώρα στο Βουκουρέστι στις 6-7 Μαρτίου.

Η 65χρονη Γερμανίδα πολιτικός είχε κάνει όμως από την περασμένη εβδομάδα την πρώτη αναφορά στο θέμα κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου το Σάββατο. Τόνισε συγκεκριμένα πως αν παραμείνει πρόεδρος του εκτελεστικού βραχίονα της ΕΕ, θα εγκαταστήσει έναν επίτροπο για την Αμυνα.

Η άποψη αυτή καλωσορίστηκε και η Φον ντερ Λάιεν ένιωσε έτοιμη πια να πάρει και επίσημα θέση στην... κούρσα.

Το αν έχει την ευρύτερη πολιτική υποστήριξη που απαιτείται για να εξασφαλίσει άλλη μια θητεία μένει να φανεί. Σε κάθε περίπτωση είναι το φαβόρι, καθώς το ΕΛΚ εκτιμάται ευρέως ότι θα λάβει το μεγαλύτερο ποσοστό εδρών στις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

H Φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε επίσης την απόφαση για την έναρξη της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες» για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Η Ευρώπη θα διασφαλίσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, συνεργαζόμενη με τους διεθνείς εταίρους μας», επισήμανε σε ανάρτησή της στα social media.

#ευρωεκλογές #Ούρσουλα_Φον_Ντερ_Λάιεν #ΚΟΜΙΣΙΟΝ #ΕΕ
Keywords
Αναζητήσεις
fon-nter-laien-diekdikei-kai-defteri-thiteia-stin-komision.htm
Τυχαία Θέματα