Επίσημη έρευνα της ΕΕ κατά του TikTok

Η Κομισιόν ξεκίνησε επίσημη διαδικασία κατά του TikTok της ByteDance βάσει του νόμου περί ψηφιακών υπηρεσιών (DSA), για να διαπιστώσει αν η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κάνει αρκετά για την προστασία των παιδιών.

Η TikTok ενδέχεται να έχει παραβιάσει τον νόμο περί ψηφιακών υπηρεσιών (DSA) σε τομείς που σχετίζονται με την προστασία των ανηλίκων, τη διαφάνεια της διαφήμισης, την πρόσβαση των ερευνητών στα δεδομένα, καθώς και τη διαχείριση του κινδύνου του εθιστικού σχεδιασμού και του επιβλαβούς περιεχομένου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της

η Κομισιόν.

«Η προστασία των ανηλίκων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα επιβολής του DSA. Ως πλατφόρμα που απευθύνεται σε εκατομμύρια παιδιά και εφήβους, το TikTok πρέπει να συμμορφώνεται πλήρως με την DSA και έχει ιδιαίτερο ρόλο να διαδραματίσει στην προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο», αναφέρει ο Επίτροπος της ΕΕ Τιερί Μπρετόν, στο έγγραφο.

Πρόκειται για τη δεύτερη έρευνα της DSA μετά την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X του Έλον Μασκ.

Η Tik Tok μπορεί να αντιμετωπίσει πρόστιμα έως και 6% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών της, εάν κριθεί ένοχη για παραβίαση των κανόνων της DSA.

Keywords
Αναζητήσεις
episimi-erevna-tis-ee-kata-tou-tiktok.htm
Τυχαία Θέματα