Φάμελλος: Τρία χρόνια λέτε απίθανες δικαιολογίες για την ακρίβεια

Τη ρητορική της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια που έχει "φουντώσει" ο πληθωρισμός υπενθύμισε από το βήμα της Βουλής ο Σωκράτης Φάμελλος, στη συζήτηση για την ακρίβεια.

Ο Σωκράτης Φάμελλος από το βήμα της Βουλής σημείωσε πως «εδώ και τρία χρόνια, μας είπαν ότι είναι εξωγενές πρόβλημα και ότι θα περάσει, μας έλεγαν ότι θα το λύσουμε με το “καλάθι του νοικοκυριού”, το “καλάθι των νόνων”, μετά με τις πινακίδες

στο σουπερμάρκετ μεταά με τις περιοδείες του κ. Μητσοτάκη που πήγαινε και δεν έβλεπε ακρίβεια στα σουπερμάρκετ και με την επινόηση του κυρίου Σκρέκα ότι έρχεται μηδενικός πληθωρισμός. Ξέρετε ότι οι πολίτες ξέρουν από πρώτο χέρι την πληρώνουν στα σουπερμάρκετ στα πρατήρια καυσίμων».

Με βάση τα παραπάνω συμπέρανε λοιπόν ότι ο κ. Μητσοτάκης λέει εδώ και χρόνια «τις πιο απίθανες δικαιολογίες για την ακρίβεια».

«Την τελευταία τριετία ζούμε την ακρίβεια Μητσοτάκη», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, κατηγορώντας τες για «αισχροκέρδεια. Από πού προέρχονται τα 4 δισ. ρευστότητα της ΔΕΗ;». «Θέλετε να αφαιμάξετε τη μεσαία τάξη και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Αναφορικά με το θέμα του ΦΠΑ, ο κ. Φάμελλος απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη που είχε πει ότι δεν είχε μειωθεί ο πληθωρισμός στην Ισπανία, και είπε «ο μηδενικός ΦΠΑ στην Ισπανία πήγε τον πληθωρισμό των τροφίμων από το 16,5% στο 4,4%», αναφέροντας και τα παραδείγματα της Κύπρου και της Πορτογαλίας.

«Επιλέγετε να είμαστε δεύτεροι στην έμμεση φορολόγηση πίσω από τη Σουηδία», τόνισε. «Δεν σας ενδιαφέρει η Ευρώπη, σας ενδιαφέρει μόνο να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα».

Τέλος, χαρακτήρισε την επιστολή «υποκριτική», ενώ παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει τα ευρωπαϊκά μέτρα και τους κανόνες της Κομισιόν.

«Η επιστολή προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δείχνει ότι δεν είστε επαρκείς εδώ και 5 χρόνια και ζητάτε λύσεις από την Κομισιόν», σημείωσε ο κ. Φάμελλος.

#Φάμελλος #ΣΥΡΙΖΑ #Μητσοτακης
Keywords
Τυχαία Θέματα