Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιστροφή σε αρνητικό πρόσημο μετά τη χθεσινή άνοδο

Απώλειες σημειώνει στη σημερινή (24/5) συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την ανοδική «παύση» της Πέμπτης, ακολουθώντας την παγκόσμια πτωτική τάση που οδηγούν οι ανησυχίες για την πορεία των επιτοκίων.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,51% στις 1.474,04 μονάδες, ο Τραπεζικός Δείκτης διολισθαίνει κατά 0,85% στις 1.295,36 μονάδες, ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 καταγράφει πτώση της τάξης του 0,51% στις 3.571,36 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα €13,17 εκατομμύρια.

Οδηγός των απωλειών είναι ο τραπεζικός κλάδος, με την Alpha

να υποχωρεί κατά 1,05%, την Εθνική κατά 0,82%, τη Eurobank να χάνει 1,43% και την Πειραιώς να σημειώνει πτώση 0,88%. Απώλειες άνω του 1% σημειώνουν, επίσης, οι Cenergy, Motor Oil και Viohalco, οι οποίες στις τελευταίες συνεδριάσεις είχαν σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις, επιτυγχάνοντας πολυετή υψηλά, άλλα και η Μυτιληναίος (-0,59%).

Δείτε τις μετοχές με τις μεγαλύτερες μεταβολές στο ταμπλό.

Η σημερινή συνεδρίαση ακολουθεί μία θετική ημέρα για το Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά και απώλειες για τις διεθνείς αγορές, τις οποίες πυροδότησαν οι δηλώσεις αξιωματούχων της Fed που επανέφεραν την αβεβαιότητα για την πορεία της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το κλίμα, το Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται σε πορεία για να κλείσει την εβδομάδα χαμηλότερα, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει, μέχρι στιγμής, απώλειες 0,59%.

#Χρηματιστήριο_Αθηνών #ΧΑ #απώλειες #Πτώση
Keywords
Τυχαία Θέματα