Εταιρείες διαχείρισης ακινήτων «εκμεταλλεύονται» τους πλειστηριασμούς- Αυξημένη ζήτηση, απλησίαστες τιμές

Αυξημένο ενδιαφέρον για τους πλειστηριασμούς δείχνουν οι εταιρείες διαχείρισης ακινήτων, την ώρα που η ζήτηση είναι μεγάλη, αλλά οι τιμές για τον Έλληνα είναι πλέον απλησίαστες.

«Έχουμε μια δευτερογενή αγορά ακινήτων που κερδίζει από τις αγοραπωλησίες μέσω των πλειστηριασμών. Το 15% της αγοράς ακίνητων σε ακίνητα όχι νεότευκτα στηρίζεται από πλειστηριασμούς. Έρχονται εταιρείες από το εξωτερικό, αποκτούν το ακίνητο και μετά το παρουσιάζουν στην αγορά ως διαθέσιμο με 100% κέδρος. Ο πλειστηριασμός είναι στο 20% από την αντικειμενική του άξια και η αξία της

πώλησης είναι στο 200%», είπε αρχικά στο Mega ο πρόεδρος του συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Ρούσκας.

«Για τα επόμενα δυο έτη θα έχουμε αυξημένο ενδιαφέρον και αμέσως μετά ρευστοποίηση. Αναμένεται να ανοίξουν πιο φθηνές αγορές ακινήτων πχ η πορτογαλική. Όλα αυτά τα χρήματα ανακυκλώνεται. Υπήρχε η νομική ευκαιρία σε όλους όσοι όφειλαν, για να προστατεύσουν την κατοικία τους. Έγιναν όμως έρμαια ”λογικών” από τις συλλογικότητες που τους οδήγησαν σε ακρότητες με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν βγει από αυτό το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, αναμένονται συνολικά 100.000 πλειστηριασμοί για το 2024.

Την ίδια ώρα, βέβαια, οι τιμές για τον Έλληνα έχουν γίνει πλέον απλησίαστες. Η ζήτηση είναι μεγάλη, αλλά η προσφορά είναι περιορισμένη.

Ειδικά σε κάποιες περιοχές, οι Έλληνες είναι… αποκλεισμένοι και στρέφονται σε δευτερογενή αγορά ακινήτων (ανακατασκευασμένα).

«Αγκάθι» αποτελεί και το θέμα των αυθαιρέτων. Το 70% των τακτοποιήσεων κρίνονται αντισυνταγματικές, με την σύγκρουση Δήμου- Πολεοδομίας -ΤΕΕ να σταματά σχεδόν την ανοικοδόμηση νέων κτιρίων.

Το θέμα συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένεται έκθεση της ολομέλειας.

#πλειστηριασμοί #ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ_ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ_ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Keywords
Αναζητήσεις
etaireies-diacheirisis-akiniton-ekmetallevontai-tous-pleistiriasmous--afximeni-zitisi-aplisiastes-times.htm
Τυχαία Θέματα