Nvidia: Άλμα 262% στις πωλήσεις με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη

H Nvidia, την Τετάρτη (22/5), ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για τις πωλήσεις και τα κέρδη και παρουσιάζοντας ισχυρές προβλέψεις για το τρέχον τρίμηνο.

Η Nvidia δήλωσε, επίσης, ότι θα προχωρήσει σε διαίρεση των μετοχών της (split) 10 προς 1.

Τα αποτελέσματα της Nvidia είναι σημαντικά για τους επενδυτές, καθώς έτσι

μπορούν να εκτιμήσουν τη δύναμη της έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης που οδηγεί τις αγορές τους τελευταίους μήνες. Τα ισχυρά αποτελέσματά της εταιρείας υποδηλώνουν ότι η ζήτηση για τα τσιπς τεχνητής νοημοσύνης που κατασκευάζει παραμένει ισχυρή.

Συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε:

Κέρδη ανά μετοχή: 6,12 δολάρια (προσαρμοσμένα) έναντι εκτίμησης της LSEG για 5,59 δολάρια

Έσοδα: 26,04 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης της LSEG για 24,65 δισ. δολάρια

Η Nvidia ανακοίνωσε, για το τρίμηνο, καθαρά κέρδη ύψους 14,88 δισ. δολαρίων ή 5,98 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 2,04 δισ. δολαρίων ή 82 σεντς την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι αναμένει πωλήσεις ύψους 28 δισ. δολαρίων στο τρέχον τρίμηνο.

Η Wall Street ανέμενε κέρδη ανά μετοχή στα 5,95 δολάρια, με πωλήσεις 26,61 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την LSEG.

Τον τελευταίο χρόνο, οι πωλήσεις της Nvidia έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, καθώς εταιρείες όπως η Google, η Microsoft, η Meta, η Amazon και η OpenAI αγοράζουν για δισεκατομμύρια δολάρια τις GPU της Nvidia, οι οποίες ενσωματώνουν προηγμένα τσιπς που απαιτούνται για την ανάπτυξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης.

Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας αφορά τις πωλήσεις σε κέντρα δεδομένων (data centers), οι οποίες περιλαμβάνουν τσιπς τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και πολλά πρόσθετα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη λειτουργία των διακομιστών τεχνητής νοημοσύνης.

Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις στην κατηγορία των κέντρων δεδομένων αυξήθηκαν κατά 427% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και τα έσοδά της ανήλθαν σε 22,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η οικονομική διευθύντρια της Nvidia, Colette Kress, ανέφερε ότι αυτό οφείλεται στις αποστολές των επεξεργαστών γραφικών «Hopper», οι οποίοι περιλαμβάνουν την GPU H100 της εταιρείας. «Οι μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών cloud συνέχισαν να οδηγούν την ισχυρή ανάπτυξη, καθώς αξιοποιούν και ενισχύουν τις υποδομές NVIDIA AI, αντιπροσωπεύοντας πάνω από 40% των εσόδων μας από τα κέντρα δεδομένων», σημειώνει η Kress.

Τη στιγμή που η εταιρεία παρουσιάζει τουλάχιστον τριπλασιασμό των δραστηριοτήτων της, ο CEO Jensen Huang δηλώνει ότι η επόμενης γενιάς AI GPU της εταιρείας, που ονομάζεται Blackwell, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανάπτυξη. «Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο κύμα ανάπτυξης», είπε σχετικά ο Huang.

Η Nvidia υπογράμμισε, επίσης, τις ισχυρές πωλήσεις των εξαρτημάτων δικτύωσης που παράγει, τα οποία γίνονται ολοένα και πιο σημαντικά, καθώς οι εταιρείες κατασκευάζουν clusters δεκάδων χιλιάδων τσιπς που πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους. Η Nvidia δήλωσε ότι είχε έσοδα ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον τομέα της δικτύωσης, κυρίως από τα προϊόντα Infiniband, οι πωλήσεις των οποίων κινήθηκαν τουλάχιστον τρεις φορές υψηλότερα από τις περσινές.

Πριν γίνει ο κορυφαίος προμηθευτής για τις εταιρείες που ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη, η Nvidia ήταν γνωστή, κυρίως, για τη δημιουργία hardware για 3D gaming. Τα έσοδα της εταιρείας από τον τομέα του gaming αυξήθηκαν κατά 18% κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, στα 2,65 δισ. δολάρια, γεγονός που η Nvidia απέδωσε στην ισχυρή ζήτηση.

Η εταιρεία πωλεί επίσης τσιπς για αυτοκίνητα και για τις ανάγκες εργασίας στον τομέα των γραφικών, τα οποία, ωστόσο, αποτελούν ένα μικρό κομμάτι των δραστηριοτήτων της σε σχέση με τις πωλήσεις που αφορούν τα κέντρα δεδομένων. Η εταιρεία ανέφερε 427 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις για τον τομέα του visualization και 329 εκατομμύρια δολάρια για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Nvidia ανακοίνωσε ότι, κατά τη διάρκεια του τριμήνου, αγόρασε ίδιες μετοχές αξίας 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κατέβαλε 98 εκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα. Ανέφερε, επίσης, ότι αυξάνει το τριμηνιαίο μέρισμα σε μετρητά από 4 σεντς ανά μετοχή σε 10 σεντς (πριν το split). Μετά τη διαίρεση (split), το μέρισμα θα είναι 1 λεπτό ανά μετοχή.

#Nvidia #ανακοίνωση_αποτελεσμάτων #αποτελέσματα_τριμήνου #πωλήσεις #κέρδη #Άνοδος #ΑΛΜΑ #τεχνητή_νοημοσύνη #AI
Keywords
Αναζητήσεις
nvidia-alma-262-stis-poliseis-me-odigo-tin-techniti-noimosyni.htm
Τυχαία Θέματα