Ερντογάν: Ευκαιρία για λύση στα ελληνοτουρκικά προβλήματα

21:05 5/4/2023 - Πηγή: Reporter

Η θετική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί με την Ελλάδα πρέπει να αξιοποιηθεί ως ευκαιρία για την επίλυση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων, τόνισε την Τετάρτη (5/4) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σε δείπνο Ιφτάρ στο πλαίσιο του Ραμαζανιού, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης Ανάπτυξης (AKP) και είχε ως ακροατήριο τους Τούρκους πρέσβεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η Άγκυρα υποστηρίζει

τα βήματα που συμβάλλουν στη σταθερότητα και την ειρήνη των Βαλκανίων και ότι, παρά τις αδικίες που έχει υποστεί, η ένταξη στην ΕΕ παραμένει στρατηγικός στόχος για την Τουρκία.

Στο πλαίσιο αυτό, βλέπει θετικά και τη βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα και την ηρεμία σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο. Τόνισε λοιπόν πως "βλέπει" ευκαιρία για επίλυση ζητημάτων που απασχολούν για χρόνια τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έρχονται μετά τις επισκέψεις του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, που έγιναν σε θετικό κλίμα.

Θυμίζουμε πως και ο Τούρκος Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, έκανε λόγο για ευκαιρία να υπάρξει διάλογος για να λυθούν οι ελληνοτουρκικές διαφορές.

ΕρντογάνΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΚΙΑΕλληνοτουρκικά
Keywords
Τυχαία Θέματα