Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης (15/11), με τους επενδυτές να μελετούν τις οικονομικές προοπτικές στην περιοχή και την ευρύτερη παγκόσμια οικονομία.

Οι μετοχές που σχετίζονται με επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας κερδίζουν 0,8%, ενώ οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών υποχωρούν 0,4%.

Η επιφυλακτικότητα έρχεται έπειτα από μια ασταθή συνεδρίαση στις Ηνωμένες Πολιτείες τη Δευτέρα, μετά τα σχόλια κορυφαίων αξιωματούχων της Federal Reserve,

Λάελ Μπρέιναρντ και Κρις Γουόλερ, σχετικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Ενώ η Μπρέιναρντ είπε ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να χαλαρώσει τις αυξήσεις των επιτοκίων, ο Γουόλερ επεσήμανε ότι η αγορά ήταν υπερβολικά αισιόδοξη και θα έπρεπε να προετοιμαστεί για υψηλότερα επιτόκια. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ ήταν υψηλότερα το βράδυ της Δευτέρας αφού έκλεισαν την ημέρα με χαμηλότερα επίπεδα.

Οι μετοχές στην Ασία-Ειρηνικό κινήθηκαν ως επί το πλείστον ψηλότεραν ως επί το πλείστον ψηλότερα την Τρίτη μετά τη συνάντηση μεταξύ του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Οι παγκόσμιες αγορές θα παρακολουθούν τα γεγονότα στη Σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας, που ξεκινά την Τρίτη.

Η Credit Suisse ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα επιταχύνει την αναδιάρθρωση της επενδυτικής της τράπεζας πουλώντας σημαντικό μέρος του ομίλου τιτλοποιημένων προϊόντων της (SPG) στην Apollo Global Management.

Η Credit Suisse είπε ότι η συναλλαγή, μαζί με την πιθανή πώληση άλλων περιουσιακών στοιχείων σε τρίτους επενδυτές, αναμένεται να μειώσει τα περιουσιακά στοιχεία SPG από περίπου 75 δισεκατομμύρια δολάρια σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στα μάκρο, η ανεργία στη Βρετανία αυξήθηκε στο 3,6% κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,06% στις 433,08 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται πτωτικά 0,30% στις 14.270,90 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,30% στις 6.629,16 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,11% στις 7.393,15 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,26% στις 24.537 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 0,25% στις 8.144,67 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να σημειώνει άνοδο 0,61% στις 5.814,98 μονάδες.

ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣDAX 30Stoxx Europe 600
Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιφυλακτικότητα, - Ανησυχία,epifylaktikotita, - anisychia