Επίδομα €534: Ημέρα πληρωμών για όσους δεν εργάστηκαν τον Ιούνιο

Σήμερα καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους έως και 534 ευρώ, για το μήνα Ιούνιο στους εργαζόμενους, που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

Εν τω μεταξύ, από την περασμένη Δευτέρα 10 Αυγούστου, μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για το επίδομα των 534 ευρώ όσοι εργοδότες και εργαζόμενοι δεν εργάστηκαν τον Ιούλιο εξαιτίας της αναστολής λόγω κορονοϊού. Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση είναι η 25η Αυγούστου.

Για την καταβολή των ποσών είναι απαραίτητη

προϋπόθεση η εμπρόθεσμη υποβολή στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, από τους εργοδότες μέσω του συστήματος «Εργάνη» και από τους εργαζόμενους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr. Να σημειωθεί πως μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους εργοδότες και εργαζόμενοι σε επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις, εποχικής λειτουργίας, κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών ή τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων.

Οι εργαζόμενοι που έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις, καθώς και οι εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων που επιθυμούν να λάβουν την οικονομική ενίσχυση, μπορούν να υποβάλλουν μονομερώς αιτήσεις από τις 7 έως και τις 31 Αυγούστου.

Παράλληλα, νέα ρύθμιση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) δίνει δυνατότητα αναστολής έως 30 ημέρες ανά μήνα για Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Στην ειδική αποζημίωση του Αυγούστου – Σεπτεμβρίου μπαίνουν:

Εργαζόμενοι που είχαν τεθεί σε αναστολή τους προηγούμενους μήνες και θα παραταθεί η αναστολή τουςΕργαζόμενοι που δεν είχαν τεθεί στο παρελθόν σε αναστολή και τίθενται για πρώτη φοράΕργαζόμενοι που είχαν τεθεί σε αναστολή τους προηγούμενους μήνες και ανακλήθηκε οριστικά η αναστολή τους από τον εργοδότη.Σε αναστολή μπορούν να τεθούν έως 30 ημέρες ανά μήνα οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί έως και τη δημοσίευση της νέας ρύθμισης σε ΦΕΚ.

Πληρωμές

Όσον αφορά τις υπόλοιπες προγραμματισμένες ημερομηνίες καταβολής του επιδόματος, για την αναστολή εργασίας που αφορά τον μήνα Ιούλιο, η καταβολή των χρημάτων αναμένεται στο τέλος του μήνα στην καλύτερη περίπτωση, με πιο πιθανό ενδεχόμενο την πληρωμή στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι που η σύμβαση εργασίας τους θα τεθεί σε αναστολή τον μήνα Αύγουστο και οι αιτήσεις θα υποβληθούν έως τις 7 Σεπτεμβρίου, θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, για αναστολές συμβάσεων εργασίας του μήνα Σεπτεμβρίου, το επίδομα θα καταβληθεί από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου, εφόσον οι αιτήσεις υποβληθούν έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον υπουργικό σχεδιασμό.

Αριστοτέλης Παππάς

αναστολή σύμβασηςεργαζόμενοιεργοδότεςαποζημίωση ειδικού σκοπούεπίδομα 534 ευρώπληρωμέςΠΝΠ
Keywords
Τυχαία Θέματα