Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street-Βουτιά για τον χρυσό

Οι απώλειες των τεχνολογικών μετοχών παρέσυραν τελικά σε αρνητικό έδαφος τους αμερικανικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει εστιασμένο στις συζητήσεις για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Στο κόκκινο βρίσκονται οι μετοχές της Facebook, της Alphabet, της Amazon και της Microsoft, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 25% του S&P 500.

Στην

Ουάσινγκτον, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών έδειξαν ότι είναι έτοιμοι να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μετά την πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ μέσα στο σαββατοκύριακο να υπογράψει εκτελεστικά διατάγματα για την επέκταση ορισμένων μέτρων τόνωσης της οικονομίας.

Ο Τραμπ γνωστοποίησε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει τον φόρο κερδών κεφαλαίου στις ΗΠΑ και να προχωρήσει σε μείωση του φόρου εισοδήματος για τις οικογένειες με μεσαία εισοδήματα.

Στα μάκρο της ημέρας, ανάκαμψη μεγαλύτερη του προβλεπομένου σημείωσαν τον Ιούλιο οι τιμές παραγωγού (PPI) στις ΗΠΑ, ωστόσο η αύξηση παρέμεινε σε αδύναμα επίπεδα. Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανέφερε συγκεκριμένα ότι οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,6% τον Ιούλιο έναντι του Ιουνίου, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαν σημειώσει πτώση 0,2%.

Στις συναλλαγές, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,37% στις 27.688,06 μονάδες, ο S&P 500 διολισθαίνει κατά 0,79% στις 3.333,90 μονάδες και ο Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 1,69% στις 10.782,82 μονάδες.

Ισχυρές απώλειες για τον χρυσό-Αρνητικά πρόσημα και για το πετρέλαιο

Με βουτιά άνω του 4% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε διάστημα σχεδόν πέντε μηνών. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 4,58% στα 1.946,30 δολάρια ανά ουγγιά, στη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από τις 13 Μαρτίου. Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να κατρακυλά 11% στα 26,049 δολάρια ο μετρικός τόνος.

Σε πτωτική τροχιά τερμάτισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι τιμές του μαύρου χρυσού. Πιο συγκεκριμένα,το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 0,8% στα 41,61 δολάρια το βαρέλι. Οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο από την αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Wall StreetΕμπορεύματαΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσόςDow JonesNasdaq
Keywords
Τυχαία Θέματα