Επανιδρύεται το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής- Υπουργός ο Μηταράκης

Η διαχείριση του προσφυγικού/ μεταναστευτικού αναδεικνύεται σε μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση που οδηγήθηκε στην απόφαση να ιδρύσει υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου.

Οι προσφυγικές ροές στη χώρα μας συνεχίζονται και οι αντιδράσεις -ιδιαίτερα στα νησιά- είναι έντονες, με τους κατοίκους να μη δέχονται αδιαμαρτύρητα τις νέες κλειστές δομές που δημιουργεί η κυβέρνηση.

Μόλις, πριν από λίγες ημέρες, ο Νότης Μηταράκης προπηλακίστηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Χίο και η κυβέρνηση αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Με

απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, επαναφέρει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, για την κατάργηση του οποίου είχε δεχθεί έντονη κριτική.

Το υπουργείο αναλαμβάνει ο άνθρωπος που άκουσε από πρώτο χέρι τις αντιδράσεις, ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης, ο οποίος θα ορκιστεί εντός της ημέρας.

Στη θέση του αναπληρωτή υπουργού τοποθετείται ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως διευκρινίστηκε ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, διατηρεί την ευθύνη οργάνωσης και διεύθυνσης του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων.

Το χαρτοφυλάκιο του κ. Μηταράκη στο υπουργείο Εργασίας θα αναλάβει ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή κρίθηκε επιβεβλημένη επειδή διαπιστώθηκε σύγχυση ρόλων και εκτιμήθηκε ότι χρειαζόταν καλύτερος συντονισμός καθώς στο ζήτημα εμπλέκονται πολλά υπουργεία.

Ανακοινώνοντας την ίδρυση του νέου υπουργείου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε ότι "η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ακολούθησε διαφορετική πολιτική στο προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα. Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες. Στην φύλαξη των συνόρων μας, στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, στις αυξημένες επιστροφές, τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και όλα αυτά προωθώντας παράλληλα την αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, αλλά και με την διεθνοποίηση του προβλήματος σε διεθνή φόρα. Αυτό που απαιτείται τώρα είναι η ταχύτερη υλοποίηση αυτού του σχεδίου".

Διαβάστε επίσης

Θεοδωρικάκος για μεταναστευτικό: Πρόσθετα μέτρα αν συνεχιστούν οι ροές

μεταναστευτική πολιτική
Keywords
Τυχαία Θέματα