ΕΚΤ: Νέα αύξηση 50 μ.β. παρά την «κατάρρευση» της SVB

Μετά το «κανόνι» της Silicon Valley Bank οι αναλυτές περίμεναν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα επέμενε τόσο στην επιθετική νομισματικής της πολιτική, ωστόσο όπως αναφέρει πηγή της τράπεζας στο Reuters, αυτό το ενδεχόμενο μοιάζει απίθανο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters

από πηγή της ΕΚΤ, η τράπεζα δεν φαίνεται να παραιτείται εύκολα από το σχέδιό της για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στις 16 Μαρτίου.

Αυτό, εξάλλου έχει επαναληφθεί πολλές φορές από την Πρόεδρο Κριστίν Λαγκάρντ και τους συναδέλφους της.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τα γερμανικά κρατικά ομόλογα, το σημείο αναφοράς της ευρωζώνης, υποχώρησαν μετά την έκθεση του Reuters και το ευρώ σημείωσε άνοδο έναντι της βρετανικής λίρας.

Η πηγή πρόσθεσε στο πρακτορείο ότι οι επίσημες προτάσεις για τη συνεδρίαση δεν είχαν ακόμη διανεμηθεί, αλλά οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είχαν δει τις νέες τριμηνιαίες προβλέψεις.

Οι νέες προβλέψεις για τον πληθωρισμό για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι χαμηλότερες από ό,τι τον Δεκέμβριο, αλλά εξακολουθούν να τοποθετούν την αύξηση των τιμών πολύ πάνω από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας για 2% το 2024 και ελαφρώς πάνω από αυτόν το 2025.

ReutersεπιτόκιαΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑπληθωρισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα