Στη «δίνη» της Credit Suisse το Χρηματιστήριο- Τραπεζικό sell off

Σε μαζικές ρευστοποιήσεις προχωρούν το μεσημέρι της Τετάρτης (15/3) οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι ανησυχίες για το μέλλον της Credit Suisse έχουν προκαλέσει τραπεζικό sell off.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης το μεσημέρι της Τετάρτης (15/3) βρίσκεται στο -3,45% και στις 1037.01 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανέρχεται στα 84.03 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE παρουσιάζει πτώση 3,59% στις 2522.05 μονάδες και τέλος ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 6,39% και βρίσκεται στις 778,20 μονάδες.

Οι τραπεζικές πιέσεις βρίσκεται

στο επίκεντρο, καθώς ο κλάδος κατακρημνίζεται στον απόηχο των ανησυχιών για την Credit Suisse.

Η μετοχή της τράπεζας «βυθίζεται» έως 24% και υποχωρεί κάτω του ψυχολογικού ορίου των 2 φράγκων, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Οι τριγμοί προκλήθηκαν από την παρέμβαση του μεγαλύτερου μετόχου της Credit Suisse, της Saudi National Bank, η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο να «ρίξει» περισσότερα χρήματα στην τράπεζα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι χρηματιστηριακές αρχές αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη διαπραγμάτευση των μετοχών τόσο της Credit Suisse όσο και της Societe Generale.

Στην εγχώρια αγορά, η μετοχή της Alpha Bank «βουλιάζει» στο -8,8%. Παράλληλα, κατά 7,5% μειώνεται και η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. Η Eurobank εμφανίζει απώλειες στο -7,2% και η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται στο -5,1%.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Μυτιληναίος πέφτει στο -3,7%, η μετοχή της Lamda Development υποχωρεί στο -3,5%, και άνω του 4% είναι οι απώλειες για τις Σαράντης, ΔΕΗ και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Δείτε ΕΔΩ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση.

χρηματιστήριοδείκτεςΠτώσηνευρικότητα
Keywords
Τυχαία Θέματα