Εκπνέει η προθεσμία των 72-120 δόσεων για χρέη

Μέχρι τις 31 Ιουλίου έχουν προθεσμία να επανενταχθούν στις 72 ή στις 120 δόσεις όσοι οφειλέτες το επιθυμούν, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που θέλουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους επωφελούμενοι από τη ρύθμιση, αλλά αδυνατούν να δώσουν μπροστά δυο δόσεις μαζί.

Οι φορολογούμενοι που έχασαν τη ρύθμιση των 120 δόσεων και έχουν δικαίωμα επανένταξης, φτάνους τους 190.000 οφειλέτες, ενώ περίπου 10.000 είναι οι οφειλέτες που έχασαν τη ρύθμιση των 72 δόσεων και μπορούν να επανενταχθούν.

Όπως προαναφέρθηκε βέβαια, προαπαιτούμενο είναι να δώσουν εκ των προτέρων δύο δόσεις μαζί, κάτι που δυσχεραίνει

την κατάσταση.

Το ενδιαφέρον βέβαια για επανένταξη είναι μικρό.

Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ του Alpha, επιχειρηματίες και δανειoλήπτες που θέλουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού διαμαρτύρονται, αφού όπως λένε πρόκειται για μια πολύπλοκη, αλλά και χρονοβόρα διαδικασία, στην οποία εμπλέκονται πολλοί φορείς.

Όπως είχε σημειώσει και ο οικονομολόγος κ. Η. Ρούπας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, «είναι εξαιρετικά δύσκολο η πλατφόρμα να γίνει κατανοητή από τον κόσμο, έχει πολυπλοκότητες και αοριστίες.

Οι δόσεις που βγαίνουν πολλές φορές και σε κάθε περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική ανάγκη που έχει αυτός που κάνει την αίτηση».

Όπως σημειώνουν επιχειρηματίες είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, υπό την προϋπόθεση ότι θα ξεκινήσει να λειτουργεί σωστά.

χρέηΕξωδικαστικός μηχανισμός120 δόσειςοφειλέτες72 δόσεις
Keywords
Αναζητήσεις
ekpneei-i-prothesmia-ton-72-120-doseon-gia-chrei.htm
Τυχαία Θέματα