Ο Ανδρουλάκης έκλεισε τον κύκλο των διερευνητικών με μήνυμα... αναγέννησης

Ο κύκλος των διερευνητικών εντολών ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (23/5), όταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας νωρίτερα, δεν κράτησε τη διερευνητική εντολή, καθώς όπως σημείωσε "δεν υπάρχουν περιθώρια

για κυβερνητικές συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων".

"Σύμφωνα κε λαϊκή ετυμηγορία δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλήσεων για αυτό επιστρέφω τη διερευνητική. Ο ελληνικός λαός ανέδειξε μεγάλη ανάγκη να υπάρχει αξιόπιστη προοδευτική δύναμη να είναι φρουρός κράτους διξαιπυ και δικαιωμάτων να διασφαλίσει κοινωνικό κράτος παιδείας και υγείας και να υπηρετήσει σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για πόλους και πχι για λίγους. Θα κάνω ότι μπορώ να ανταποκριθώ για να υπάρχει αυτή η δύναμη", είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως "θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο και εύχομαι να έχουμε την καλύτερη λύση για τόπο".

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως «η παράταξή μας έκανε γενναίο ξεκίνημα, ζητώ από όλους τους δημοκράτες να έρθουν κοντά μας. Έχουμε χρέος να μην απογοητεύσουμε τον κόσμο, βάζουμε ψηλά τον πήχη, στόχος να αναγεννηθεί η παράταξη, είναι καλό για την κοινωνία και την δημοκρατία μας».

Πρόσθεσε ακόμα πως «η λαϊκή ετυμηγορία ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει ισχυρή και αξιόπιστη δύναμη στον τόπου που να διασφαλίσει ένα ισχυρό κράτος δικαίου, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα στρατηγικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης, όπου τα οφέλη θα είναι για τους πολλούς και όχι για τους λίγους».

Μιλώντας για το μήνυμα της κάλπης είπε πως οι πολίτες κουράστηκαν από την τοξικότητα. Σίγουρα χρειάζεται μία αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, είπε κλείνοντας.

Το επόμενο στάδιο είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, το οποίο αναμένεται να γίνει την Τετάρτη (23/5). Δεν θα γίνει, όμως, με φυσική παρουσία, αλλά με τηλεφωνική επικοινωνία της κας. Σακελλαροπούλου με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Θα ακολουθήσει ο ορισμός Υπηρεσιακής Κυβέρνησης και η ορκωμοσία της, το αργότερο ως την Παρασκευή.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως επικρατέστερος για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού είναι ο κ. Ιωάννης Σαρμάς, καθώς είναι ο αρχαιότερος μεταξύ των ανώτατων δικαστών και αυτός θα ορίσει και την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ορκωμοσία και διάλυση Βουλής

Την Κυριακή 28 Μαΐου αναμένεται να ακολουθήσει η ορκωμοσία της νέας Βουλής που προέκυψε από την κάλπη της 21ης Μαΐου.

Η Βουλή αναμένεται να εκλέξει το Προεδρείο τη Δευτέρα 29 Μαΐου και την ίδια μέρα να ακολουθήσει η διάλυσή της, γεγονός που θα σημάνει και την έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου, με τα κόμματα να πηγαίνουν ξανά στον Άρειο Πάγο για συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

ΑνδρουλάκηςΣακελλαρόπουλουΠασοκεκλογές 2023
Keywords
Τυχαία Θέματα
Έκλεισε, -Την, Ανδρουλάκης,ekleise, -tin, androulakis