Gazprom: «Βουτιά» 40% στα καθαρά κέρδη λόγω φόρων

Τα καθαρά κέρδη της Gazprom μειώθηκαν περισσότερο από 40% στα 1,226 τρισεκατομμύρια ρούβλια (15,77 δισεκατομμύρια δολάρια) πέρυσι λόγω της αύξησης των φόρων το δεύτερο εξάμηνο του έτους, δήλωσε ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός την Τρίτη (23/5), προσθέτοντας ότι επίσης δεν θα διανείμει μέρισμα για το σύνολο της χρήσης του 2022.

Η Δύση επέβαλε πέρυσι μια σειρά κυρώσεων κατά της Ρωσίας και των κρατικών εταιρειών μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom, βασική πηγή εσόδων της εταιρείας, δεν έχουν απαγορευτεί, αλλά οι όγκοι των

εξαγωγών μειώθηκαν σχεδόν στο μισό πέρυσι, στα 101 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Οι μετοχές της Gazprom υποχώρησαν περίπου 4% αφού η εταιρεία που ελέγχεται από το Κρεμλίνο δήλωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε να μην καταβάλει μέρισμα για το σύνολο του έτους μετά τη διανομή μερίσματος 1,2 τρισεκατομμυρίου ρουβλίων (15 δισεκατομμύρια δολάρια) για το πρώτο εξάμηνο.

Ο Famil Sadygov, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Gazprom, δήλωσε ότι επειδή η πληρωμή μερίσματος για το πρώτο εξάμηνο είχε ήδη ξεπεράσει το επίπεδο- στόχο του 50% του καθαρού κέρδους, αποφασίστηκε να παραμείνει το μέρισμα ολόκληρου του έτους στο ίδιο επίπεδο με την προκαταβολή.

Ο Sadygov είπε επίσης ότι τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων έφθασαν πέρυσι τα 3,6 τρισεκατομμύρια ρούβλια, στο ίδιο επίπεδο με το 2021.

GazpromΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟΜΕΡΙΣΜΑφοροικέρδη
Keywords
Τυχαία Θέματα