Εγκαινιάστηκε το κρουαζιερόπλοιο Carnival Celebration με LNG

Η Carnival Cruise Line, η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο, εγκαινίασε το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο, το Carnival Celebration με κινητήρα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG), κλάσης Excel, στο φινλανδικό ναυπηγείο Meyer Turku.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2021 τοποθετήθηκε η καρίνα στο Carnival Celebration.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το πλοίο ολικής

χωρητικότητας 185.000 τόνων με καύσιμα LNG σηματοδοτεί τα 50ά γενέθλια της Carnival Cruise Lines.

«Η τοποθέτηση της καρίνας σηματοδοτεί την αρχή μιας πολύ εντατικής φάσης στην κατασκευή του πλοίου, καθώς τα εσωτερικά χαρακτηριστικά και οι χώροι θα αρχίσουν να διαμορφώνονται. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού το Celebration θα είναι έτοιμο για τη θαλάσσια δοκιμή του και στη συνέχεια για παράδοση αργότερα το φθινόπωρο», δήλωσε ο Tim Meyer, Διευθύνων Σύμβουλος της Meyer Turku.

Η εταιρεία κρουαζιέρας ονομάζει τα πλοία της κατηγορίας Excel ως «φόρο τιμής» σε κάποια από τα παλιά της πλοία. Η νέα κατασκευή φέρει το ίδιο όνομα με το πρώτο πλοίο της Carnival Cruise Line που καθελκύστηκε το 1972. Έχει μήκος 337 μέτρα και πλάτος 42 μέτρα.

Το πλοίο είναι ένα δεύτερο πλοίο της κατηγορίας Excel που κατασκεύασε το Meyer Turku για την Carnival Cruise Lines. Το αδελφό του πλοίο Mardi Gras είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο με καύσιμα LNG στην Αμερική. Ήδη πλέει στο Λιμάνι Canaveral της Φλόριντα.

Η Carnival Corporation παρήγγειλε αυτά τα πλοία για τη θυγατρική της Carnival Cruise Line.

Το Carnival Celebration θα τεθεί σε λειτουργία τον Νοέμβριο του 2022 με ένα υπερατλαντικό ταξίδι από το Southampton.

κρουαζιερόπλοιοLNG
Keywords
Τυχαία Θέματα