Έφοδος του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

«Στοχευμένη επιχείρηση ακριβείας» εναντίον μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα (το μεγαλύτερο της Γάζας) ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Τετάρτης (15/11) ο ισραηλινός στρατός.

Υπάρχουν αναφορές ότι ακόμα και ισραηλινά τανκς εισέβαλαν τα ξημερώματα στο Αλ Σίφα, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο εντός του νοσοκομειακού συγκροτήματος.

Ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας στη Λωρίδα της Γάζας,

ο Μουνίρ Αμπού Αλ Ρις, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα πως δυνάμεις του στρατού του Ισραήλ επιχειρούν μέσα στο νοσοκομείο Σίφα, το μεγαλύτερο του θυλάκου, ψάχνουν σε υπόγειά του, προσθέτοντας πως ασθενείς έχουν καταληφθεί από πανικό εξαιτίας των κρότων εκρήξεων.

Εκπρόσωπος του IDF δήλωσε στο CNN ότι η «στοχευμένη και ακριβής επιχείρηση» στο Αλ Σιφα έχει ως στόχο τον εντοπισμό μαχητών της Χαμάς και πιθανόν τη διάσωση ομήρων. «Ο στόχος μας είναι να φέρουμε πίσω τους ομήρους και να ξετρυπώσουμε τη Χαμάς όπου κι αν βρίσκεται» είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο είναι «πιθανώς η καρδιά» των επιχειρήσεων της τρομοκρατικής ομάδας.

Στο μεταξύ η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα όλο και αυξάνεται από τη στιγμή που συνεχίζεται ο αποκλεισμός των καυσίμων και τα νοσοκομεία, τα συστήματα ύδρευσης, τα αρτοποιεία και άλλες υπηρεσίες που εξαρτώνται από την ηλεκτρική ενέργεια έκλεισαν.

Τουλάχιστον 11.255 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί ως αποτέλεσμα των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, περίπου 4.630 από τους οποίους ήταν παιδιά, σύμφωνα με στοιχεία του Παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας στη Ραμάλα. Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι αντιμετώπιζε σημαντικές δυσκολίες στην απόκτηση ενημερωμένων πληροφοριών λόγω της κακής κατάστασης των επικοινωνιών στη Γάζα .

#ΑΛ_ΣΙΦΑ #Ισραήλ #Γάζα
Keywords
Αναζητήσεις
efodos-tou-israilinou-stratou-sto-nosokomeio-al-sifa.htm
Τυχαία Θέματα
Έφοδος, Αλ Σίφα,efodos, al sifa