Platts Dry Index: Ο νέος σύνθετος δείκτης χύδην φορτίου

Η Platts, μέρος της S&P Global Commodity Insights, εγκαινίασε τον πρώτο νέο σύνθετο δείκτη ξηρού χύδην φορτίου εδώ και τρεις δεκαετίες, ο οποίος θα αποτιμάται σε δολάρια ανά ημέρα, αντικατοπτρίζοντας τον ναύλο που καταβάλλεται για τη μεταφορά διαφόρων εμπορευμάτων σε 35 διαδρομές, όπου δραστηριοποιούνται πλοία capesize, panamax, kamsarmax, ultramax και supramax.

Με τον νέο δείκτη Platts Dry Index, οι συμμετέχοντες στην αγορά ναύλων και οι επενδυτές που έχουν έκθεση στις καθημερινές

μεταβολές των τιμών της ναυτιλίας χύδην ξηρού φορτίου, πλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να διαπραγματεύονται ένα χαρτοφυλάκιο δρομολογίων που περιλαμβάνει όλους τους τύπους πλοίων.

Η στάθμιση για τους επιμέρους δείκτες καθορίζεται από τον όγκο των κινήσεων των πλοίων capesize, kamsarmax, ultramax και supramax που παρατηρούνται μεταξύ των εμπορικών περιοχών που παρακολουθεί το σύστημα εμπορικών ροών Commodities At Sea (CAS) της Platts, τα τελευταία τρία χρόνια,.

Ο δείκτης Platts Dry Index υπολογίζεται σε τονομίλια και προκύπτει πολλαπλασιάζοντας τον όγκο του φορτίου που διακινήθηκε (σε τόνους) επί την απόσταση που διανύθηκε σε μίλια.

Ο Peter Norfolk, παγκόσμιος επικεφαλής του τμήματος τιμολόγησης ναύλων της S&P Global Commodity Insights, δήλωσε: «Μετά τη διατάραξη των παγκόσμιων εμπορικών ροών που προκλήθηκε από τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και την εκ νέου χαρτογράφηση των αλυσίδων εφοδιασμού λόγω της πανδημίας του covid-19, η αγορά εμπορευματικών μεταφορών έχει απόλυτη ανάγκη από έναν δείκτη που να αντικατοπτρίζει την τρέχουσα πραγματικότητα. Επίσης, η μεταφορά χύδην ξηρού φορτίου είναι ο μεγαλύτερος τομέας της ναυτιλιακής βιομηχανίας και επηρεάζει σχεδόν κάθε πτυχή της οικονομίας».

#PLATTS_DRY_INDEX #PLATTS #S&P_GLOBAL_COMMODITY_INSIGHTS #ΔΕΙΚΤΗΣ_ΞΗΡΟΥ_ΧΥΔΗΝ_ΦΟΡΤΙΟΥ
Keywords
Αναζητήσεις
platts-dry-index-o-neos-synthetos-deiktis-chydin-fortiou.htm
Τυχαία Θέματα
Platts Dry Index,