ΕΕ: Συμφωνία για μείωση κατανάλωσης ενέργειας κατά 11,7% το 2030

Σε προκαταρκτική συμφωνία κατέληξαν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Παρασκευή (10/3), όσον αφορά στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στην Ε.Ε. κατά 11,7% μέχρι το 2030.

Ειδικότερα, βάσει ανακοίνωσης που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, «αυτό μεταφράζεται σε ένα ανώτερο όριο 763 εκατομμυρίων τόνων ισοδύναμου πετρελαίου για την τελική ενεργειακή κατανάλωση και 993 εκατομμυρίων τόνων ισοδύναμου πετρελαίου

για την πρωτογενή κατανάλωση ενέργειας».

Παράλληλα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το όριο της τελικής κατανάλωσης θα είναι δεσμευτικό για τα κράτη-μέλη της Ένωσης. Παράλληλα, ο στόχος για την πρωτογενή κατανάλωση ενέργειας θα είναι ενδεικτικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να υιοθετηθεί επισήμως η προσωρινή συμφωνία, η Επιτροπή Μόνιμων Αντιπροσώπων στο Συμβούλιο καθώς και η επιτροπή του ΕΚ, θα πρέπει να εγκρίνουν την παραπάνω συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι οι Βρυξέλλες αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να θέσουν στόχους για τη μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και την ενθάρρυνση των μακροπρόθεσμων συμβάσεων.

ΕυρώπηΕνέργειαΜΕΙΩΣΗκατανάλωση ενέργειας
Keywords
Τυχαία Θέματα