Εδραιώνεται στην Ελλάδα η realme με διπλασιασμό του μεριδίου της

Με μότο της το «Dare to Leap» (τολμήστε να κάνετε το άλμα), η realme ενδυναμώνει την παρουσία της στην Ελλάδα και διευρύνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο, με απώτερο στόχο τον διπλασιασμό του μεριδίου της στην εγχώρια αγορά.

Έχοντας ήδη κατακτήσει μερίδιο 4% στο α’ τρίμηνο του 2023, η εταιρεία κατασκευής smartphones και wearables με έδρα την Κίνα βάζει

«πλώρη» για το 8% στο σύνολο του έτους, με αποφασιστικά «βήματα» εδραίωσης στον ελληνικό κόσμο των κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Canalys, της κορυφαίας εταιρείας αναλύσεων στην παγκόσμια αγορά τεχνολογίας, η realme βρίσκεται πλέον στο top 4 από την πέμπτη θέση που κατείχε το 2022. Παράλληλα, σχεδιάζει να λανσάρει νέα προϊόντα και να διεκδικήσει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο.

Με αφορμή την κυκλοφορία της realme 11 Pro Series στην Ελλάδα, ο επικεφαλής πωλήσεων της εταιρείας στην περιοχή των Βαλκανίων (head of sales for Balkans), Ντούσαν Τομάσεβιτς, χαρακτήρισε ως στρατηγική την ελληνική αγορά, καθώς ανεβάζει την realme πολλά επίπεδα στην βαλκανική, αποτελώντας κόμβο στην ευρύτερη περιοχή και ξεπερνώντας άλλες μεγαλύτερες αγορές, όπως της Σερβίας ή της Ρουμανίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Τομάσεβιτς, η realme καταγράφει συνολική αύξηση πωλήσεων κατά 15% με 17%, ενώ στην Ελλάδα η αύξηση «αγγίζει» το 20% σε μηνιαία βάση, κάνοντας πιο εφικτό τον στόχο του 8% ως προς το μερίδιο. Επίσης, βρίσκεται στο top 50 των κινέζικων global brand builders, κατακτώντας συγκεκριμένα την 21η θέση.

Για τον κ. Τομάσεβιτς η Ευρώπη είναι η αγορά που πρέπει να πετύχεις (must-succeed market) και η «συνταγή» της επιτυχίας βρίσκεται στο timing, με σωστά «βήματα» την κατάλληλη στιγμή και στον κατάλληλο χρόνο. Επιπλέον, η realme επικεντρώνεται στο να «εκδημοκρατίζει» την προηγμένη τεχνολογία, φέρνοντάς την πιο κοντά στους καταναλωτές.

Βασικά στοιχεία για την περαιτέρω ανάπτυξη της παγκοσμίως αναδυόμενης μάρκας τεχνολογίας αποτελούν η σταθερή ανάπτυξη και η σταδιακή ανακάλυψη νέων ευκαιριών. Δίνοντας πάντα κάτι διαφορετικό στο κοινό, η realme εστιάζει στην ευλυγισία και την ανθεκτικότητα των συσκευών της, ενώ παράλληλα δίνει προτεραιότητα στη μοναδική εμπειρία της leap-forward κάμεράς της.

Η realme έχει γίνει ένα από τα 5 κορυφαία smartphone brands σε 30 αγορές παγκοσμίως μέσα σε μόλις τρία χρόνια, ενώ ταυτόχρονα έχει εισέλθει σε 61 αγορές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Νότιας Ασίας, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, και έχει μια παγκόσμια βάση χρηστών άνω των 140 εκατομμυρίων.

Σε προηγούμενη εκδήλωση που είχε οργανώσει η realme στην Ελλάδα, ο κ. Τομάσεβιτς είχε κάνει λόγο ακόμη και για μερίδιο 10% έως τα τέλη του 2023, αποτελώντας βέβαια το αισιόδοξο σενάριο. Τέλος, σημειώνεται ότι η realme προχωρά σε πιο επιθετική προσέγγιση, στοχεύοντας σε πιο ευρύ κοινό και με πιο προσιτές τιμές.

Αριστοτέλης Παππάς

realmeDARE TO LEAPΠΡΟΙΟΝΤΙΚΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟμερίδιο αγοράςCanalyssmartphonesΝΤΟΥΣΑΝ ΤΟΜΑΣΕΒΙΤΣ
Keywords
Αναζητήσεις
edraionetai-stin-ellada-i-realme-me-diplasiasmo-tou-meridiou-tis.htm
Τυχαία Θέματα