Δημοσκόπηση Marc: Πώς κρίνουν τον Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

Μία νέα δημοσκόπηση, η τρίτη μέσα σε λίγες ώρες, εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί στην τρίτη θέση.

Μετά τα γκάλοπ της Opinion Poll για το Action24 και της GPO για τα «Παραπολιτικά» και η έρευνα της Marc για το «Πρώτο Θέμα», αποτυπώνει

την πτωτική πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φέρνοντάς το στην τρίτη θέση, πίσω από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, ποσοστό 34,1% συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της Marc, το οποίο με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων οδηγεί στην εκτίμηση ότι η παρούσα εκλογική της δύναμη είναι στο 39%.

Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ κινείται ανοδικά και συγκεντρώνει 12,4% στην πρόθεση ψήφου, με την εκλογική του δύναμη να εκτιμάται στο 14,3%, καθώς έχει συσπείρωση της τάξης του 76,6%.

Η εκτίμηση της εκλογικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 13,8%. Η συσπείρωσή του φτάνει στο μάλλον ιστορικά χαμηλό ποσοστό της τάξης του 52,6%, καθώς εμφανίζει σημαντικές διαρροές τόσο προς το ΠΑΣΟΚ (9,1%) και το ΚΚΕ (9,2%).

Το ΚΚΕ βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 9,6%.

Εν τω μεταξύ, το 46% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ θετικά και μάλλον θετικά τον κρίνει το 43%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει την εμπιστοσύνη μόλις του 6,7% της ελληνικής κοινωνίας και στο σχετικό ερώτημα κατατάσσεται τέταρτος.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, αρνητική και μάλλον αρνητική γνώμη για τον Στ. Κασσελάκη έχει το 70,5% των πολιτών, ενώ θετική το 23,4%.

Επίσης, το 66,7% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στ. Κασσελάκης τα πηγαίνει χειρότερα απ' ότι αναμενόταν, ενώ το 16,8% έχει θετική άποψη.

Η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται να αποτιμά αρνητικά και το πρώτο ρήγμα που σημειώθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με την αποχώρηση της «Ομπρέλας», με το 51,75% των πολιτών αλλά και το 40,8% των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντούν ότι η εξέλιξη αυτή θα κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

#ΠΡΩΤΟ_ΘΕΜΑ #MARC #ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ_ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ #Πασοκ #ψηφοφόροι #δημοτικότητα_πολιτικών_αρχηγών #ΣΤΕΦΑΝΟΣ_ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση Marc, Πώς, Κασσελάκη, ΣΥΡΙΖΑ,dimoskopisi Marc, pos, kasselaki, syriza