Δημοσιονομικό πλεόνασμα $176 δισ. εμφάνισαν τον Απρίλιο οι ΗΠΑ

Η αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση εμφάνισε δημοσιονομικό πλεόνασμα 176 δισ. δολάρια τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με το Reuters, τα έσοδα ανήλθαν σε 639 δισ. δολάρια, το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία μετά το ρεκόρ των 864 δισ. δολαρίων του Απριλίου του 2022. Οι δαπάνες διαμορφώθηκαν στα 462 δισ. δολάρια.

Για τους πρώτους επτά μήνες του δημοσιονομικού έτους του 2023 η κυβέρνηση εμφάνισε έλλειμμα 925 δισ. δολάρια, αυξημένο κατά 157% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του

προηγούμενου έτους.

Παράλληλα, το κόστος της ασφάλισης της έκθεσης στο αμερικανικό χρέος αυξήθηκε σε νέα υψηλά, καθώς δεν έχει υπάρξει ακόμα συμφωνία για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους.

Τα spreads στο μονοετές CDS (ασφάλιστρο έναντι κινδύνου χρεοκοπίας των ΗΠΑ) διευρύνθηκε στις 172 μονάδες βάσης, επίπεδο που αποτελεί ιστορικό υψηλό, σύμφωνα με την S&P Global Market Intelligence. Την Τρίτη βρίσκονταν στις 163 μονάδες βάσης.

Το κόστος ασφάλισης του αμερικανικού χρέους έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας σε βάθος πενταετίας διαμορφώθηκε στις 73 μονάδες βάσης από 72 μονάδες βάσης την Τρίτη. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από το 2009.

αμερικανική κυβέρνησηΑπρίλιοςέσοδαδαπάνεςελλειμμαCDSαμερικανικό χρέος
Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσιονομικό, 176, Απρίλιο, ΗΠΑ,dimosionomiko, 176, aprilio, ipa