Διάγγελμα Μακρόν: Πρέπει να διασφαλιστεί η σύνταξη όλων

«Άκουσα τον θυμό των ανθρώπων για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, αλλά ήταν απαραίτητο να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση για να διασφαλιστεί η σύνταξη όλων», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στο διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό με αφορμή την αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης, που επέβαλε, από τα 62 στα 64 έτη.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται πως η πλειονότητα του γαλλικού λαού είναι αντίθετη προς την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, την οποία ωστόσο χαρακτήρισε αναπόφευκτη και επιβεβλημένη. Η λύση

δεν είναι ούτε η ακινησία ούτε ο εξτρεμισμός ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, επισημαίνοντας πως από τα πρόσθετα έσοδα που θα προκύψουν από την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού η Γαλλία θα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες ανεξαρτησίας έναντι των αγορών και θα μπορέσει να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η γαλλική κυβέρνηση θα επεξεργαστεί συνεκτικό σχέδιο τις επόμενες 100 ημέρες «για να σταθεί η Γαλλία ξανά στα πόδια της» είπε ο Μακρόν.

Δεσμεύεται επίσης να ανοίξει νέες συνομιλίες με συνδικάτα για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Συγκεκριμένα, υποσχέθηκε την υιοθέτηση μίας δέσμης μέτρων στο κοινωνικό, οικονομικό και θεσμικό επίπεδο με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων.

Στο διάγγελμα ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει να επεξεργάζεται νομοσχέδιο που αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων και στη μείωση του ποσοστού ανεργίας σε περίπου 5% από το 7,2%, όπου βρίσκεται και είναι «το χαμηλότερο ποσοστό από το 2008».

Τέλος, ο Μακρόν δήλωσε πως στις 14 Ιουλίου, ημέρα της εθνικής εορτής της Γαλλίας, θα προβεί σε ένα πρώτο απολογισμό σε σχέση με την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε σήμερα.

Εμανουέλ ΜακρόνδιάγγελμαΓάλλος πρόεδροςΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα