Αεροπορικό δυστύχημα 2009: Αθωώθηκαν οι Air France και Airbus

Δικαστήριο του Παρισιού απάλλαξε την Air France και την Airbus από τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια μετά τη συντριβή της πτήσης 447 το 2009, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 228 ανθρώπων.

Εκδίδοντας την ετυμηγορία του σήμερα (17/4), το δικαστήριο ανέφερε ότι εάν είχαν διαπραχθεί σφάλματα, δεν θα μπορούσε να αποδειχθεί «σίγουρη αιτιώδης συνάφεια» με το ατύχημα.

Το μοιραίο Airbus

A330 ταξίδευε από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι, όταν συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια καταιγίδας. Οι δικηγόροι των οικογενειών των επιβατών αγωνίστηκαν για χρόνια για να αντιμετωπίσουν, όπως είπαν, αποτυχίες που οδήγησαν στη χειρότερη αεροπορική καταστροφή στην ιστορία της Air France.

Σύμφωνα με τον Guardian, η σημερινή απόφαση ακολούθησε μετά από μια δίμηνη δίκη πέρυσι, στο τέλος της οποίας το γραφείο της εισαγγελίας είχε αποφανθεί πως ήταν αδύνατο να αποδειχθεί ότι κάποια από τις δύο εταιρείες έφταιγε και πρότεινε να απαλλαχθούν.

Νωρίτερα, μια έκθεση της γαλλικής αρχής εναέριας έρευνας είχε διαπιστώσει ότι η βλάβη των αισθητήρων ταχύτητας του Airbus, που ονομάζονται σωλήνες pitot, που πάγωσαν κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας πάνω από τον Ατλαντικό, είχε προκαλέσει μια καταστροφική «αλυσίδα» γεγονότων. Ωστόσο, η συγκεκριμένη έκθεση ανέφερε ότι οι πιλότοι της Air France δεν είχαν την εκπαίδευση για να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση.

AirbusAir France KlmΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑαεροπορικό δυστύχημακαταιγίδαΕΠΙΒΑΤΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα