Διάγγελμα Μπάιντεν- Ενδιάμεσες εκλογές: Ήταν καλή μέρα για τη Δημοκρατία

Την αντοχή των Δημοκρατικών απέναντι στα ιστορικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνησή τους, ανέδειξε μέσα από το αποψινό (9/11) του διάγγελμα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, με αφορμή τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

Όπως τόνισε, απετράπη το «κόκκινο κύμα», δηλαδή μία ηχηρή νίκη των Ρεπουμπλικάνων, κάνοντας λόγο για «μία καλή μέρα για τη Δημοκρατία». Τα αποτελέσματα, είπε ο Μπάιντεν, αποτελούν ένδειξη ότι η δημοκρατία των ΗΠΑ

είναι άθικτη, παρά το γεγονός ότι απειλείται τα τελευταία χρόνια.

«Η δημοκρατία μας έχει δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια, αλλά με τις ψήφους του ο αμερικανικός λαός μίλησε και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η δημοκρατία είναι αυτό που είμαστε» σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι «ενώ ο Τύπος και οι ειδικοί προβλέπουν ένα τεράστιο κόκκινο κύμα, τελικά αυτό δεν συνέβη».

«Ξέρω ότι στεναχωρηθήκατε κάπως από την αδιάκοπη αισιοδοξία μου» είπε ο Μπάιντεν απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους στην αίθουσα, «αλλά ένιωσα καλά σε όλη τη διαδικασία».

Παράλληλα, ο Μπάιντεν είπε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τους Ρεπουμπλικάνους. «Ο αμερικανικός λαός έχει καταστήσει σαφές, νομίζω, ότι περιμένει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν και μαζί μου» τόνισε χαρακτηριστικά.

{https://twitter.com/POTUS/status/1590453136908435456}

«Αν και η απώλεια της έδρας είναι οδυνηρή, οι Δημοκρατικοί είχαμε ένα δυνατό βράδυ. Και χάσαμε λιγότερες έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων από τις πρώτες ενδιάμεσες εκλογές οποιουδήποτε Δημοκρατικού προέδρου τα τελευταία 40 χρόνια» τόνισε ο Μπάιντεν. «Αψηφήσαμε τις ιστορικές τάσεις» δήλωσε στο CNN ανώτερος σύμβουλος Μπάιντεν και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ εκπληκτικό αν το σκεφτείς».

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έχουν εκφράσει την αίσθηση της δικαίωσης ότι οι Δημοκρατικοί τα κατάφεραν καλύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν, αφού ο Μπάιντεν εστίασε την προεκλογική του εκστρατεία κυρίως στην πρόληψη απειλών κατά της δημοκρατίας των ΗΠΑ, στην εξασφάλιση των δικαιωμάτων των αμβλώσεων και στην εξύμνηση των οικονομικών του πολιτικών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μπάιντεν είπε ότι θα ασκήσει βέτο στις προσπάθειες για την ψήφιση εθνικής απαγόρευσης των αμβλώσεων και αντιτάχθηκε στις φορολογικές περικοπές για τους πλούσιους, δύο προτάσεις πολιτικής που ενδέχεται να ακολουθήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Σημειώνεται ότι οι Ρεπουμπλικάνοι κατέγραψαν μέτρια άνοδο στις ενδιάμεσες εκλογές και είναι πιθανό να πάρουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά ο έλεγχος της Γερουσίας εξαρτάται από τρεις κρίσιμες Πολιτείες.

Τζο ΜπάιντενΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑΔημοκρατικοίΡεπουμπλικανοί
Keywords
Τυχαία Θέματα
Διάγγελμα Μπάιντεν- Ενδιάμεσες, Ήταν, Δημοκρατία,diangelma bainten- endiameses, itan, dimokratia