Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες Μητσοτάκη με Μπλίνκεν-Μενέντεζ - Τι συζήτησαν

Τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Robert Menendez, είχε απόψε (6/12) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζήτησαν την κατάσταση στην περιοχή καθώς και τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο πλευρές συζήτησαν τη σημασία της ενίσχυσης των επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Κοινή

ήταν η διαπίστωση ότι η Ελλάδα είναι πολύτιμος και αξιόπιστος σύμμαχος και παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσητου Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «ο υπουργός Μπλίνκεν και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, εξέτασαν τη δύναμη της διμερούς σχέσης. Τόνισαν τη σημασία της αλληλεγγύης για την προώθηση της σταθερότητας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας ενόψει της επιθετικότητας της Ρωσίας. Συζήτησαν τη σημασία της ενίσχυσης των επενδύσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας. Ο υπουργός και ο πρωθυπουργός συζήτησαν επίσης τις προσπάθειες για την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια».

Άντονι ΜπλίνκενΡόμπερτ ΜενέντεζΚυριάκος Μητσοτάκηςδιμερείς σχέσεις
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα