Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας (6/12) λίγο μετά τις οχτώ το βράδυ στα Εξάρχεια, με ομάδα αντιεξουσιαστών να πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών, βάζοντας παράλληλα φωτιές σε κάδους. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και κρότου λάμψης.

Νωρίτερα, προτού ολοκληρωθεί η πορεία, μέρος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε στα Εξάρχεια όπου είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση μπροστά από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα

και Μεσολογγίου.

Η πορεία μνήμης για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ολοκληρώθηκε ειρηνικά. Πριν από τις 20:30 αποκαταστάθηκε η κίνηση και οι δρόμοι γύρω από το κέντρο άνοιξαν.

Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, λίγο μετά τις 18:00. Με πανό οι συγκεντρωμένοι απέτισαν φόρο τιμής στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, ενώ η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 19:00 με κατεύθυνση προς την Ομόνοια. Κατά τις 20:00 ολοκληρώθηκε η πορεία και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια.

Η συμμετοχή στην πορεία ήταν μεγάλη, καθώς συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα, με την παρουσία της αστυνομίας να είναι ισχυρή.

Ένταση επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της πορείας για τον Γρηγορόπουλο, καθώς ομάδα ατόμων προχώρησε σε ρίψη μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

ΑθήναΘεσσαλονίκηΜΟΛΟΤΟΦΠΕΤΡΕΣφωτιές
Keywords
Τυχαία Θέματα