Δεν τα βρήκανε!

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η Συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών υπό  τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι που σημαίνει ότι η πέμπτη δόση και οι πολιτικές εξελίξεις είναι στον αέρα.. Εξερχόμενος του Μεγάρου της Προεδρίας της Δημοκρατίας ο κ. Γ. Καρατζαφέρης άφησε ξεκάθαρους υπαινιγμούς ότι δεν υπήρξε συμφωνία, λέγοντας ότι " η καρέκλα κάποιων είναι πάνω από  την Ελλάδα". Αναμένονται δηλώσεις από τους αρχηγούς των κομμάτων.Σημειώνεται ότι στο ενδιάμεσο της σύσκεψης ενημέρωσαν τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις οι υπουργοί
Οικονομικών και Εξωτερικών, οι οποίοι στη συνέχεια αποχώρησαν. Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων μόνο – ήτοι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Α. Σαμαράς, η γενική γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης και ο πρόεδρος της Κ.Ο του Συ.Ριζ.Α, Αλέξης Τσίπρας. Οι επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, δεν έχουν προσκληθεί, καθώς θεωρείται ότι τα κόμματά τους δεν έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
Ο κ. Παπούλιας, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι απαιτείται να ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή, καθώς και να στοχεύουν στην προστασία των οικονομικά αδυνάτων.
Στη συνέχεια οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώθηκαν (μέχρι τις 13:15) για όλες τις πτυχές της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα από τους υπουργούς Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και Εξωτερικών Δ.Δρούτσα. Ακολούθως, οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέχισαν τη σύσκεψη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπούλιας είχε τονίσει κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ότι είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και ότι είναι ιστορικό καθήκον να συνενοηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα