Χρηματιστήριο Αθηνών: Έμεινε γρήγορα από δυνάμεις- Υποκύπτει ξανά στους πωλητές

Η συνεδρίαση της Πέμπτης (5/10) στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ξεκίνησε με σημάδια αντίδρασης, που όμως γρήγορα υπέκυψαν στους πωλητές.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε για περίπου μία όρα στο όριο των 1.700 μονάδων, ωστόσο, έμεινε σύντομα από δυνάμεις.

Έτσι, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι σημειώνει πτώση άνω του 1% στις 1.156 μονάδες.

Το διεθνές κλίμα είναι σαφές πως δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στο έτσι κι αλλιώς "εύθραυστο" το τελευταίο διάστημα ΧΑ.

Την Τετάρτη, η Λεωφόρος Αθηνών

έβαλε ένα προσωρινό στοπ στην κατηφόρα, με τις τράπεζες να φτάνουν έως και το +5% και να σώζουν την «παρτίδα», παρά τις πιέσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Επί του παρόντος, τα στηρίγματα δε φαίνεται να είναι επαρκή, με το τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και τις τοποθετήσεις των επενδυτών να είναι επιλεκτικές.

Η αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων παρέχει κάποια στηρίγματα, από την άλλη όμως, η αποεπένδυση του δημοσίου στις τράπεζες εξακολουθεί να προκαλεί αστάθεια στην ελληνική αγορά, καθώς οι επενδυτές αναζητούν επιπλέον ρευστότητα για να «πρωταγωνιστήσουν» στο μέλλον στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Η εικόνα στις διεθνείς αγορές

«Φρένο» στις ισχυρές πιέσεις των ημερών πάτησε η Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς η αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, μετά τα νέα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας, καθησύχασε προσωρινά το επενδυτικό κοινό.

Αντίστοιχο είναι το κλίμα και στις ασιατικές αγορές με τους κυριότερους δείκτες να ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση στα «πράσινα», με τις ευρωαγορές επίσης να καταγράφουν επί του παρόντος μικρά κέρδη.

Το ταμπλό στο Χ.Α

Δείτε εδώ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση.

Χρηματιστήριο ΑθηνώνΓενικός Δείκτηςμετοχέςτραπεζα
Keywords
Αναζητήσεις
chrimatistirio-athinon-emeine-grigora-apo-dynameis--ypokyptei-xana-stous-polites.htm
Τυχαία Θέματα