Χρηματιστήριο: Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την κατεύθυνση του Γ.∆

Άνοδο κατά 0,28% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στη χθεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 900,30 µονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 51,0 εκ. ευρώ.

Η συνεδρίαση παρουσίασε δύο όψεις: Οι πωλητές είχαν την υπεροπλία στο ξεκίνηµα διαµορφώνοντας προϋποθέσεις για αυξηµένη µεταβλητότητα, µε το Γ.∆. να εναλλάσσει το πρόσηµό του από θετικό σε αρνητικό.

Όµως, στις δηµοπρασίες το Χ.Α. συγχρονίστηκε σε ανοδική κίνηση µε τις ευρωπαϊκές αγορές µε τους αγοραστές να επαναφέρουν το θετικό πρόσηµο υπό την επίδραση των αναµενοµένων θετικών επιπτώσεων από τη χαλάρωση των

περιοριστικών µέτρων για τον κορωνοϊό στην Κίνα. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 4,315%.

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (+0,76%) κατέγραψε κέρδη µε την Πειραιώς (+3,43%) να υπεραποδίδει. Κέρδη ακόµη κατέγραψε η ∆ΕΗ (+3,01%), η Motor Oil (+2,54%), η Βιοχάλκο (+1,03%), ο Τιτάν (+1,37%) αλλά και ο Φουρλής (+2,50%) µε τη Cenergy (+2,83%) από τη µεσαία κεφαλαιοποίηση. Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η Τενέργα (-2,23%), η ΕΕΕ (-1,66%), ο ΟΤΕ (-0,83%) και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-0,72%). Απολογιστικά, 58 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 37 εκείνων που υποχώρησαν.

Νευρικότητα παρουσιάζεται στη Wall Street µε το δείκτη Dow Jones να αναρριχάται µετά τις δηλώσεις της Αντιπροέδρου της Federal για «φρένο στα επιτόκια» αλλά να υποχωρεί τελικά καθώς «υπάρχει ακόµη δουλειά να γίνει για να τιθασευτεί ο πληθωρισµός». Σύμφωνα με την Κύκλος Χρηματιστηριακή, είνι ανοικτά όλα τα ενδεχόµενα για την κατεύθυνση του Γ.∆. στο Χ.Α. µε ισχυρό το ενδεχόµενο επανάληψης του σκηνικού αυξηµένης µεταβλητότητας

χρηματιστήριομετοχέςδείκτεςΓενικός Δείκτης
Keywords
Τυχαία Θέματα