Χόλιγουντ: Επιστρέφουν σε διαπραγματεύσεις ηθοποιοί και εταιρείες παραγωγής

Εκ νέου ξεκινούν οι συνομιλίες μεταξύ των καλλιτεχνών που απεργούν στο Χόλιγουντ και των κινηματογραφικών στούντιο, όπως ανέφεραν χθες οι εμπλεκόμενες πλευρές, σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι συνομιλίες μεταξύ των ηθοποιών και των παραγωγών θα διεξαχθούν στις 2 Οκτωβρίου, σε κοινή τους συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι ηθοποιοί της ένωσης SAG-AFTRA, της μεγαλύτερης ένωσης στο Χόλιγουντ με 160.000 μέλη, απεργούν από τον Ιούλιο, μετά από την έναρξη της απεργίας

των σεναριογράφων στις αρχές Μαΐου.

Αν και το συνδικάτο των σεναριογράφων Writers Guild of America (WGA) έφτασε σε προσωρινή συμφωνία με τις εταιρίες κινηματογραφικών παραγωγών και οι εργαζόμενοι μπόρεσαν να επιστρέψουν στη δουλειά τους από χθες, οι ηθοποιοί συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις.

Οι συνδικαλιστές «ψήφισαν ομόφωνα για την άρση της περιοριστικής εντολής και το τέλος της απεργίας τα μεσάνυχτα (ώρα Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ) σήμερα την 27η Σεπτεμβρίου», ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της η WGA.

Πάντως, οι ηθοποιοί που δανείζουν τη φωνή τους στα παιχνίδια με τη χρήση βίντεο, αλλά και οι δημιουργοί κινουμένων σχεδίων ψήφισαν εξουσιοδοτώντας για την πραγματοποίηση μιας απεργίας, σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, για ένα νέο συμβόλαιο για τους όρους εργασίας τους, δρομολογώντας ενδεχόμενες εξελίξεις για μία νέα πιθανή διακοπή της παραγωγής στον αναφερόμενο τομέα του Χόλιγουντ.

Μετά την ολοκλήρωση μιας ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε χθες, η ένωση SAG-AFTRA ανακοίνωσε ότι ποσοστό 98,32% όσων έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία, τάχθηκαν υπέρ της εξουσιοδότησης για την πραγματοποίηση απεργίας.

ΧόλιγουνταπεργίαηθοποιοίΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΙστούντιο
Keywords
Αναζητήσεις
choligount-epistefoun-se-diapragmatefseis-ithopoioi-kai-etaireies-paragogis.htm
Τυχαία Θέματα