Πυρά εργαζομένων για την πώληση μετόχων της HELLENiQ ENERGY

Kατά της πώλησης ποσοστού μετοχών του δημοσίου που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ δηλώνει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, διεκδικώντας την επιστροφή τους στο Ελληνικό Δημόσιο.

Το ΠΣΕΕΠ παραχώρησε την Τρίτη (26/9) συνέντευξη Τύπου με θέμα «Εθνική Στρατηγική στην Ενέργεια. Επιστροφή των Μετοχών των ΕΛΠΕ (35,5%) από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δημόσιο (Υπουργείο Οικονομικών). Νέος Νόμος 5047/2023».

Όπως ανέφερε, «με το νέο Νόμο 5047/2023 και ειδικότερα στα άρθρα 33, 34, 35 διευκολύνεται το ΤΑΙΠΕΔ στην πώληση μετοχών που κατέχει,

μεταξύ των οποίων και το 35,5% του Ομίλου ΕΛΠΕ (HELLENiQ ENERGY). Ενδεικτικά, η σύνθεση του Ομίλου αποτελείται από ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (Διυλιστήρια), ΕΚΟ-ΒΡ (Πρατήρια), DIAXON, ΑΣΠΡΟΦΟΣ, HELLENiQ UPSTREAM (Υδρογονάνθρακες – Φυσικό Αέριο), ELPEDISON, ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες και άλλες εταιρείες που απαρτίζουν την ραχοκοκαλιά του ενεργειακού κλάδου σε Ελλάδα και εξωτερικό, κάτι που καθιστά τον Όμιλο στον μεγαλύτερο στην ΝΑ Ευρώπη.

Ο Όμιλος προσφέρει στην ελληνική κοινωνία τη χάραξη εθνικής ενεργειακής πολιτικής (ενόψει και των προαναγγελθέντων εξορύξεων υδρογονανθράκων), ασφάλεια στα ενεργειακά αποθέματα των ενόπλων δυνάμεων, παρεμβάσεις στις τιμές της αγοράς, κάλυψη κοινωνικών αναγκών με δωρεές (σχολεία, γηροκομεία, όμοροι δήμοι, ακριτικές περιοχές κ.α.).

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Όμιλος ΕΛΠΕ (HELLENiQ ENERGY) κρίνεται ζωτικής και εθνικής σημασίας και απαιτείται άμεσα η επιστροφή των μετοχών που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ (35,5%) στο δημόσιο (Υπουργείο Οικονομικών) με πολιτική πρωτοβουλία και νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να υπάρχει έλεγχος και παρέμβαση από την εκάστοτε κυβέρνηση».

HELLENIQ ENERGYΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑδημόσιο
Keywords
Αναζητήσεις
pyra-ergazomenon-gia-tin-polisi-metochon-tis-helleniq-energy.htm
Τυχαία Θέματα