Αρνητικό πρόσημο στις ασιατικές αγορές- Διασώθηκε ο Nikkei

Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Τρίτης (25/4), με τις ασιατικές μετοχές να υποχωρούν σε μεγάλο βαθμό περιμένοντας την ανακοίνωση των εταιρικών κερδών των εταιρειών Big Tech.

Ο Hang Seng ηγήθηκε των απωλειών με πτώση πάνω από 2%, με τον Hang Seng Tech να… κατρακυλά 4%, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές ήταν οι μεγαλύτερες χαμένες.

Η Alphabet, η Microsoft,

η Amazon και η Meta είναι μεταξύ των ονομάτων υψηλού ενδιαφέροντος που έχουν προγραμματίσει να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους για το πρώτο τρίμηνο.

Αντίθετα, οι ιαπωνικές αγορές κινήθηκαν υψηλότερα. Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας Kazuo Ueda τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί η εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της χώρας «προς το παρόν», αλλά είπε ότι η BOJ είναι έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια εάν η αύξηση των μισθών και ο πληθωρισμός επιταχυνθούν ταχύτερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο της Ιαπωνίας, ο Ueda είπε ότι «είναι σκόπιμο να διατηρηθεί η νομισματική χαλάρωση», υπό το φως των τρεχουσών οικονομικών εξελίξεων, των τιμών και των χρηματοπιστωτικών εξελίξεων.

Τα σχόλιά του έρχονται ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της BOJ αργότερα αυτή την εβδομάδα, η οποία θα είναι η πρώτη συνεδρίαση της οποίας προεδρεύει από τότε που ανέλαβε το τιμόνι στις αρχές αυτού του μήνα.

Στα μάκρο, η νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai σχεδιάζει να δημιουργήσει μια κοινή επιχείρηση για την κατασκευή κυψελών μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ.

Η Hyundai θα συνεργαστεί με την SK On, μια μονάδα μπαταριών της SK Innovation, για να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο κυψελών ηλεκτρικών μπαταριών στην πολιτεία της Τζόρτζια, κοντά στις εγκαταστάσεις παραγωγής του ομίλου στις ΗΠΑ.

Το συνολικό ποσό της επένδυσης είναι περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια, με τη Hyundai και την SK On να κατέχουν μερίδιο 50%.

Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει την κατασκευή κυψελών μπαταριών το δεύτερο εξάμηνο του 2025 με ετήσια παραγωγική ικανότητα 35 GWh, η οποία είναι επαρκής για να υποστηρίξει την παραγωγή 300.000 EVs.

Αυτά τα πακέτα μπαταριών θα χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή Hyundai, Kia και Genesis EV.

Οι αγορές στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία είναι κλειστές λόγω διακοπών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,09%, κλείνοντας στις 28.620,07 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έπεσε 2,02% στις 19.557 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε πτώση 0,32% στις 3.264,87 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 1,48% στις 11.149,01 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted υποχώρησε 1,64% και έκλεισε στις 15.370,73 μονάδες, ενώ ο Kospi κατέγραψε απώλειες 1,37% στις 2.489,02 μονάδες.

ασιατικές αγορέςΑΣΙΑΩκεανίαΚίναιαπωνίαNikkeiKospi
Keywords
Τυχαία Θέματα